Hirdetés

Így korlátozd az appok telepítését a Windows 10-ben



|

Ha nagyobb biztonságra törekszel, akkor letilthatod a Windows Store-on kívülről származó appok telepítését.

Hirdetés

Szoftverek telepítése közben igen gyakran támadhatja meg valamilyen kártevő a gépedet. Legyen szó a telepítőben rejtőző kémszoftverről vagy esetleg egy zsarolóvírusról, a legkönnyebben úgy kerülheted el ezeket, ha alaposan odafigyelsz arra, hogy miket installálsz a PC-dre. 

Hirdetés

A Windows 10-ben a biztonság fokozása érdekében lehetőséged van arra is, hogy korlátozd az appok telepítését. Ilyenkor az appokat kizárólag a Windows Store-on keresztül tudod installálni, vagyis minden külső forrásból származó megoldást blokkol a rendszer. 

A haladók számára ez nem feltétlen ajánlott és szükséges lépés, azonban praktikus és hasznos extra lehet, ha a PC-t fiatalabb gyerekek is használják. A Windows Store-ban lévő megoldások elméletileg biztonságosabbak, ezért jó ötlet ezekre korlátozni a Windowst. 

A funkció bekapcsolásához vedd célba a [Gépház > Alkalmazások] menüpontot, majd az [Alkalmazások és szolgáltatások] sort a bal oldali panelen. Az [Alkalmazások beszerzése] résznél kattints a legördülő menüre, és állítsd át a rendszert az [Alkalmazások engedélyezése csak a Store-ból] lehetőségre. A köztes opcióval lehetőséged van minden appot engedélyezni, de figyelmeztetést kérni a Store-on kívülről beszerzett elemekhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.