Hirdetés

Így küzd most a kártékony appok ellen a Google



|

Soha nem blokkolt még ennyi kártékony alkalmazást a Google, ennek ellenére a hackerek még mindig túljárnak az óriáscég eszén.

Hirdetés

A Google folyamatosan dolgozik rajta, hogy eltüntesse a Play Áruházból és az okostelefonokról a kártékony appokat és azok fejlesztőit. A legnagyobb erőfeszítések ellenére sajnos nyilvánvaló, hogy bőven van még mit tenni: a médiában sorozatosan jelennek meg az ilyen témájú visszaélések, csalások. 

Hirdetés

A Google többször hangoztatta már, hogy a csalók újabb és újabb módszerekkel és álcázásokkal igyekeznek megkerülni a Google egyre komplexebb rendszereit. A jó hír az, hogy a Google nem csak a Play Áruházból takarítja el egyre nagyobb hatékonysággal a kártevőket, hanem, hogy egyre több kártékony appot fog meg már azelőtt, hogy azok felkerülnének az alkalmazásboltba. 

A konkrét darabszámot nem árulta el a Google, de azt elmondta, hogy 55 százalékkal több megjelenést utasított vissza 2018-ban, mint 2017-ben. Emellett 66 százalékkal több appot is függesztett fel a megjelentek közül, mint korábban. 

Az appok tömegeivel egyébként emberek és gépi tanulásra építő technológiák is birkóznak. A szűrőtechnikák egyre fejlettebbek, a Google-nél pedig egyre több és több ember nézi át a gyanús appokat. A Google Play Protect rendszer pedig napi szinten több mint 50 milliárd appot ellenőriz a mobilokon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.