Hirdetés

Így lehet könnyen eldobható e-mail címed



|

Számtalan olyan szituáció előfordulhat, amikor érdemesebb a normál e-mail címed helyett eldobhatót használni. Mutatunk erre pár kiváló szolgáltatást.

Hirdetés

Találtál valamit egy fórumon, de regisztráció kell a belépéshez? Letöltenél egy használati útmutatót vagy egy e-könyvet, de e-mail cím kell hozzá? Számtalan hasonló helyzet adódhat az interneten, amikor valamit csak abban az esetben tudsz megtenni, ha megadod az e-mail címedet - de mi van akkor, ha ezt egy olyan szolgáltató kéri, akiről még nem hallottál, vagy Timbuktuban van bejegyezve, és ezért nem igazán bízol meg benne, éppen ezért a "rendes" e-mail címedet nem szeretnéd megadni? Vagy akkor, ha hallottál ugyan a szolgáltatóról, de nem szeretnél tőle semmilyen reklámlevelet kapni?

Nos, mi sem egyszerűbb ennél: használj eldobható e-mail címet, és a probléma meg van oldva. Persze azt azért tudnod, kell, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak is van hátránya; az egyik, hogy a címet a szolgáltató időről időre frissíti, ilyenkor pedig a régi fiók tartalma elvész. Internetes vásárláshoz például egyáltalán nem ajánljuk őket, hiszen ha bármilyen probléma adódna a rendeléssel vagy a szállítással, nem fogod tudni igazolni magad az e-mail fiók nélkül. Más helyzetekben viszont jól jöhetnek, így hát összeszedtünk öt hasznos szolgáltatást, amik mind segíthetnek.

Hirdetés

Tempail

Az egyik legrégebbi szolgáltató, amely mindenféle köntörfalazás nélkül nyújt számodra olyan fiókot, amely 1 órán keresztül használható - ezt követően tartalma véglegesen elvész. Regisztráció nem szükséges és nem is lehetséges, az e-mail címet viszont egyetlen kattintással a vágólapra másolhatod, és letölthetsz egy QR-kódot is, amely szintén a címet tárolja. Reklámokat sajnos kell kerülgetni, de ez a legtöbb rivális esetében is így van. Ha véletlenül becsukod az ablakot, újranyithatod azt az e-mail cím megtartásával. Azt is meg kell jegyezni vele kapcsolatban, hogy olyan domain nevekkel is dolgozik, amiket más szolgáltatások esetleg felismerhetnek, így elfordulhat, hogy nem minden platformon fogsz tudni vele regisztrálni.

Próbáld ki itt

10 Minute Mail

Ha tényleg csak egyetlen egyszer és csak nagyon rövid időre kell egy e-mail cím, akkor a 10minutemail.com jó választás. Ahogyan a névből is következik, a fiók élettartama 10 perc, de ha valamiért ez kevésnek bizonyulna, lehetőséged van rá, hogy újabb 10 percet kérj. Ez a szolgáltatás a leginkább fapados mind közül, mégis sokan szeretik - például nagyméretű számlálója miatt. Más platformokkal ellentétben a kiosztott címek garantáltan egyediek, azaz nem fordulhat elő az, hogy a frissen regisztrált fiókot már más is használja.

Próbáld ki itt

Temp Mail

10 perces időkorlátot használ a Temp Mail is, azonban érdekessége, hogy előfizetős szolgáltatásként is elérhető, ezt választva pedig hasznos extra funkciókhoz is hozzáférsz. Ilyen például az, hogy egyszerre akár 10 címet is létrehozhatsz, valamint az is, hogy a fiókokhoz 100 MB-os átmeneti tárhely jár, ami a nagyobb méretű csatolmányok fogadásakor lehet előnyös. Az előfizetők saját domain nevet is létrehozhatnak, ami garantáltan nem akad fent egyik szolgáltatónál sem, továbbá hirdetéseket sem kell kerülgetni.

Próbáld ki itt

Guerrilla Mail

Az eldobható e-mail címek többségét arra találták ki, hogy levelet fogadhass, a Guerrilla Maillel viszont küldeni is tudsz üzeneteket - amikhez akár 150 MB-os csatolmányt is hozzáadhatsz. Regisztrációra nincs szükség, a levelek küldésekor pedig többféle domain közül is lehet választani. Noha a leveleket a GM 1 órával az érkezésük után automatikusan törli, maga a fiók megmarad egészen addig, amíg te magad nem döntesz úgy, hogy nem szeretnéd használni többet.

Próbáld ki itt

Proton Mail

Noha "rendes" mail szolgáltatásról van szó, a Proton Mail a saját platformján belül kínál eldobható címet - igaz csak akkor, ha valamelyik előfizetéses verzióját használod. Ebben az esetben viszont nemcsak egy e-mail címet kapsz, hanem néhány ügyes trükköt is bevethetsz: például végpontok közötti titkosítást, valamint azt, hogy egyszerre tíz címet tudj használni. Egyébként ha nem szeretnél előfizetni, alternatíva lehet az is, hogy eldobható cím helyett külön fiókot tartasz fent a nem megbízható szolgáltatások számára.

Próbáld ki itt

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.