Hirdetés

Így lehet könnyen ellenőrizni, ki fér hozzá a Facebook profilunkhoz



|

A gyanús eszközöket néhány kattintással le lehet tiltani és jelezni az üzemeltetőnek.

Hirdetés

Bár az elmúlt években erősen megkérdőjelezhető volt a Facebook adatvédelme, a közösségi oldal, illetve anyavállalata, a Meta igyekszik remek megoldásokkal biztosítani a felhasználók személyes információit.

Mivel a platformon hatalmas információtömeg forog, érdemes egyéni felhasználóként is megtenni mindent, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá a profilunkhoz és a privát üzeneteinkhez.

Hirdetés

Talán nem mindenki tud arról a praktikus funkcióról, amelynek köszönhetően átláthatjuk, mikor és milyen eszközről lépett be valaki a Facebook fiókunkba. Böngészőből és applikáción keresztül egyaránt elérhető a Biztonság és bejelentkezés lehetőség, amelyen belül a Bejelentkezett helyek listájára kell kattintani.

Itt a készülék és a böngésző típusa mellett láthatóvá válik, hogy honnan és pontosan mikor történt a bejelentkezés, tehát ha tudjuk, milyen eszközeinket használjuk rendszeresen, könnyen kiszúrhatjuk a gyanús elemeket.

A bejelentkezések listájában ki tudjuk léptetni magunkat bármelyik eszközről, illetve jelenthetjük az üzemeltetők felé a gyanúsnak ítélt tevékenységet is. Praktikus lehet a funkció akkor is, ha valaki készülékén véletlenül bejelentkezve maradunk, de egyébként ebben az esetben érdemes jelszót is változtatni, illetve a nagyobb biztonság érdekében használni a többlépcsős hitelesítést is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.