Hirdetés

Így lehet kriptovalutából meggazdagodni: valaki 27 ezer helyett közel 3 milliárd forintnyi visszatérést kapott



|

A hibát egy elírás okozta, és hónapokig nem tűnt fel a Crypto.comnak.

Hirdetés

Mostanság az ág is húzza a kriptovalutás cégeket, hiszen az árfolyam idei letérdelésével jóval kevésbé pörög a biznisz, mint mondjuk egy évvel ezelőtt, így a bányászok egy komoly hányada fejvesztve igyekszik megszabadulni a méregdrágán vett hardvereitől. Az egyik legnépszerűbb kereskedelmi platform, a Matt Damonnal is reklámozott Crypto.com bevételeit pedig egy súlyos baki is megdézsmálta, melynek következtében a kért összeg több mint egymilliószorosát térítették vissza egy ausztrál ügyfélnek.

A 7NEWS beszámolója szerint az eset még tavaly májusban történt, amikor Thevamanogari Manivel egy 100 ausztrál dolláros (kb. 27 ezer forintos) visszatérítést igényelt az egyik tranzakciója után. Az ügyet intéző alkalmazott azonban véletlenül egy számlaszámot írt a kifizetési sávba, így Manivel 10,5 millió ausztrál dollárt, vagyis 2,86 milliárd forintot kapott.

Hirdetés

Azt gondolhatnánk, hogy egy ilyen mellényúlás hamar kiderül, ám a Crypto.com csak hónapokkal később, egy decemberi ellenőrzés során fedezte fel a malőrt, az ügyfél pedig addigra már részben elköltötte a pénzt egy 1,35 millió dolláros villára, amit a testvére nevére íratott. A szingapúri vállalat jobb híján pert indított a férfi ellen, Victoria állam legfelsőbb bírósága pedig nemrég kötelezte Manivelt a ház eladására és az ebből befolyó pénz visszaszolgáltatására.

Forrás: 7NEWS

A 7NEWS úgy tudja, hogy ha a lakástulajdonos nem hozza forgalomba az ingatlant, akkor egy csődgondnokot nevezhetnek ki az eladás megszervezésére, s a bíróság megsértése miatt is felelnie kell. Ezzel azonban még nem zárult le az eljárás, a portál szerint a tárgyalások októberben folytatódnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.