Hirdetés

Így lesz egy Raspberry Pi gépből Commodore PET Mini



|

Minden adott hozzá, hogy valaki egy Raspberry Pi lapka PC-t a Commodore PET 8032 mini változatává alakítson.

Hirdetés

A Commodore 64 vagy az Apple II előtt a Commodore PET 8032 volt az első személyi számítógép, amihez a nagy nyilvánosság hozzáférhetett. Ebben 1 MHz-es processzor volt, akár 8 KB RAM-ot is támogatott, illetve monokróm kijelzőt kapott. Vagyis egy modern, 35 dolláros Raspberry Pi összehasonlíthatatlanul erősebb, mint a történelem eme darabja. 

Hirdetés

Mivel a maga korábban mindkettő hasonló céllal volt a piacon, ezért annyira nem is meglepő, hogy valaki megpróbálta ötvözni a kettőt. Lorenzo Herrera olyan útmutatókat tett közzé, amelyek segítségével 3D-s ház nyomtatható, illetve néhány extra alkatrésszel a Raspberry Pi lapka PC-ből a PET mini replikája lesz. Vagyis elkészül a Commodore PET Mini. 

A 3D-s nyomtató mellett ehhez 2,8 hüvelykes, 320 x 240-es kijelző is lesz, kábelek, mágnesek, csavarok és még néhány dolog. Ezeket mindenki összeszerelheti maga is, de Herrera elvileg 87-209 eurós csomagokat is kínál majd ehhez. Szoftveres javaslatok is akadnak az ötletgazda oldalán, utasítások a driverek telepítéséhez és még sok egyéb. A 3D-s dizájntervek pedig a GitHubon is elérhetőek

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.