Hirdetés

Így lesz slusszkulcs és távirányító az androidos mobilod



|

Az Android 12 olyan újításokat hoz, amik garantálják, hogy még kevesebbszer tegyük félre a telefonunkat.

Hirdetés

A fejlesztők addig nem állnak meg, amíg nem lehet végül mindent okostelefonnal végezni: a telefonálás és tartalomfogyasztás mellett már okosotthonunkat is irányíthatjuk, fizethetünk érintéssel, sőt, egy okosóra segítségével az egészségi állapotunkról, az alvási szokásainkról is képet kaphatunk. A Google szeretné, hogy az Android 12 felhasználói még nagyobb kényelemben élhessenek, ezért két fontos új funkciót is beépít a rendszerbe.

Az egyik, amit már az Apple-nél láthattunk, a digitális kocsikulcs. Ennek köszönhetően ha olyan autónk van, ami támogatja megoldást, UWB-n (Ultra Wideband) keresztül kinyithatjuk, bezárhatjuk, és elindíthatjuk a járművet, akár úgy is, hogy egy pillanatra sem vesszük kézbe a telefont. Az UWB chippel nem rendelkező eszközök esetében NFC-t használhatunk, de ekkor muszáj lesz előkapni a készüléket. A virtuális kulcsokat megoszthatjuk ismerőseinkkel, hogy ők is nyithassák-zárhassák az autót. A funkció bizonyos, egyelőre meg nem nevezett Pixel és Samsung Galaxy telefonokkal debütál majd valamikor idén, az autógyártók közül egyelőre a BMW-t említették.

Hirdetés

Kapcsolódó funkció, hogy a Fast Pair technológia segítségével hamarosan már BMW, Ford és más autókhoz is könnyebben fogunk tudni csatlakozni. 

Emellett az is kiderült, hogy az Android TV-t futtató televíziókat és a Google TV-s eszközöket okostelefonnal is lehet majd irányítani, ami főleg azért hasznos, mert így nem kell a távirányítóval kényelmetlenül bepötyögnünk szövegeket, e-mail címünket, használhatjuk ehelyett a telefon billentyűzetét. Ez a funkció szintén idén érkezik, és ugyanúgy nem tudni, mikor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.