Hirdetés

Így mentsd a Gmail-fiókod a merevlemezedre



|

Időnként jó ötlet lehet készíteni egy biztonsági mentést a Gmail-fiókunkról a saját merevlemezünkre.

Hirdetés

Manapság nagyon sokan elmondhatják magukról, hogy az életük digitális kulcsát a Google őrzi: egyre többen tárolják a fontos adataikat, leveleiket, feljegyzéseiket, névjegyzéküket digitálisan, méghozzá a Google szolgáltatásaiban. Mivel ezek a fontos dolgok a felhőben vannak, ezért időnként jó ötlet lehet készíteni róluk egy biztonsági mentést, saját merevlemezre. Aki szeretne mentést készíteni például a Gmail-fiókjáról, annak a Google egy saját eszközzel segít. 

Hirdetés

A Google saját eszköze meglehetősen hatékony megoldás a Gmail-fiók mentéséhez, ha beérjük egy ZIP formátumú fájllal, ami az összes levelünket tartalmazza MBOX formátumban. Érdekes módon ez az eszköz nem a Gmailben van. 

Első lépésben vegyük célba a myaccount.google.com weboldalt, és jelentkezzünk be a Google-fiókunkkal. Ezt követően a megjelenő paneleken navigáljunk az [Adatvédelmi beállítások > A tartalom szabályozása] részhez. 

Ekkor megjelenik a [Saját tartalom letöltése és átvitele] szekció, amelyben találunk egy [Az adatok letöltése] dobozt. Ebben kattintsunk rá az [ARCHÍVUM LÉTREHOZÁSA] gombra. 

A Google ezután lehetővé teszi, hogy kiválogassuk azokat az appokat és szolgáltatásokat, amelyekről archívumot szeretnénk készíteni. Az adatokat apponként tudjuk testre szabni. Ha beérjük a Gmaillel, akkor a [NINCS KIJELÖLÉS] megnyomása után kapcsoljuk be a [Mail] kapcsolóját. Szükség szerint az összes levelet letölthetjük, de címkék szerint is archiválhatunk. 

A [Tovább] gomb lenyomására választhatunk a ZIP és a TGZ formátumú archívumok között, megadhatjuk a fájlok maximális méretét, és eldönthetjük, hogy az archívumot e-mailes letöltési linkben kérjük, esetleg a Google Drive-ra, a Dropboxba vagy a OneDrive-ra. A műveletet az [ARCHÍVUM LÉTREHOZÁSA] gombbal indíthatjuk el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.