Hirdetés

Így módosítsd egy külső monitor színhőmérsékletét Windows 10 alatt



|

A hordozható verzióval is rendelkező ClickMonitorDDC olyan hasznos segédprogram, ami emellett a fényerőt, kontrasztot és hangerőt is tudja állítani.

Hirdetés

A külső monitorok saját beállításokkal rendelkeznek, amelyeken keresztül irányítható és testre szabható a fényerő, a kontraszt és a színhőmérséklet. Az RGB-s értékeket általában a színprofil adja meg, de sokszor van lehetőség az értékek módosítására is. Ha esetleg nincs vagy pedig gond van a monitor gombjaival, akkor itt a mentőöv: ClickMonitorDDC a neve. 

Hirdetés

A ClickMonitorDDC egy olyan segédprogram, ami hordozható, telepítést nem igénylő, valamint telepíthető verzióval is rendelkezik. Képes módosítani a külső monitorok színhőmérsékletét, fényerejét, kontrasztját és hangerejét is. 

A program futtatása után elegendő kiválasztani a külső monitort, majd az RGB-s résznél a legördülő menü segítségével elvégezni a megfelelő profilválasztást. A színprofil kijelölése után az RGB-s értékek testre szabhatóak, a változtatások pedig valós időben látszanak a monitoron. Amennyiben valami balul sült el, a képernyő pedig rosszabbul néz ki, mint korábban, akkor a [Reset Monitor] gomb segítségével vissza lehet térni az alapértelmezett beállításokhoz. Ez a gomb egyébként a fényerőt, kontrasztot és hangerőt is visszaállítja alapértékre. 

A belső kijelzőknél (vagyis a laptop képernyőjénél) a program nem támogatja az színhőmérséklet módosítását, de a külső monitoroknál annál hasznosabb lehet az alkalmazás, de az eszköz valamiért nem enged teret az effajta beállításoknak. A ClickMonitorDDC ikonjai a tálca értesítési területén bújnak meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.