Hirdetés

Így működik a Huawei Mate 30 Pro kijelzője



|

A gyártó maga magyarázta el, hogy nem kell tartanunk attól, hogy a készülék kézben tartása közben hozzáérünk a kijelző széleihez.

Hirdetés

A Huawei Mate 30 Pro kijelzője 88 fokos szögben kanyarodik rá a készülékház jobb és bal oldalára, emiatt pedig hangerőgomb nem is fért az eszközre. Felmerül a kérdés, hogy milyen egy ilyen mobilt kézben tartani, és mi lesz, ha állandóan hozzáér a kezünk a kijelző oldalaihoz. 

Hirdetés

A Huawei alelnöke, Li Xiaolong maga magyarázta el, hogy mindez nem probléma. A képernyőt három szekcióra osztották: a fő, lapos részre, valamint a két oldalsó sávra. Az oldalsó részeken való érintéseket figyelmen kívül hagyja a rendszer, vagyis igazából olyan, mintha egy lapos kijelzőt használnánk. 

A rendszer csak akkor tesz kivételt, ha hangerőt akarunk állítani dupla koppintással, vagy a játékokban, kameránál kioldógombot használunk. A gyártó szerint ehhez hamar hozzászokunk majd, ugyanakkor a helyszíni próbák alapján az újítás nagyon megosztja az embereket, egyesek egyből megszokták, mások nem tudnának lemondani a fizikai hangerőgombról. 

Az új dizájn persze további áldozatokkal is jár, a tokok például nem fedhetik be a készülék oldalait, így kevésbé védik majd fizikailag az eszközt. A Mate 30 Pro egyébként Kínában már szeptember 26-án elérhetővé válik, a kiszállítások pedig egy héttel később indulhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.