Hirdetés

Így működik a RED holografikus okostelefonja



|

A RED Hydrogen kijelzőjét a Leia Inc készíti, és a betekintési szögekkel játszva éri el a 3D-s hatást.

Hirdetés

A RED talán a legismertebb gyártó a mozis kamerák világában, és mindenki meglepetésére két hónapja egy saját okostelefon ötletével állt elő. A RED Hydrogen ráadásul moduláris dizájnt kínál, és még holografikus kijelzője is van. A hátlapot már sokszor láttuk, most pedig végre a kijelzőről is hallhattunk valamit. 

Hirdetés

Bár sokan azt hitték, hogy a holografikus kijelző ígérete csak egy sima marketinges trükk, a jelek szerint többről van szó. A RED stratégiai együttműködésben fejleszti a képernyőt a Leica Inc embereivel. 

Persze a kész kijelzőt nem mutogatják, de a technológiáról sokat elárultak. A megoldás alapja egy normál LCD panel, ami alatt egy speciális fényvezető tányér található. Ez a fényelhajlás útján különböző képeket vetít a különböző betekintési szögekből, ezzel pedig 3D-s kép illúzióját kelti. 

A végeredmény állítólag nem rontja különösebben a képminőséget, de az üzemidőt sem. 

A kapcsolódó videó egyelőre egy régi koncepció, akkor a Leia úgy vélte, hogy a valóságban így nézne ki a technológia. 

A népszerű YouTuber, Marques Brownlee egyébként már kipróbálta a prototípusokat, azonban videón nem mutatta meg a kijelzőt. Egyelőre nem tudni, hogy a RED mikor tart demót a technológiáról. A Hydrogen mindenesetre 2018 első felében érkezik, és már előrendelhető (az alumínium 1195 dollár, a titán 1595). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.