Hirdetés

Így működik az Apple optimalizált akkumulátortöltése



|

Az iPhone 12 mobiloknál is van már optimalizált akkumulátortöltés, az Apple azt is elárulta, hogyan működik.

Hirdetés

Az iPhone 12 mobilok az Apple optimalizált akkumulátortöltését használják az energiaforrás élethosszának kitolása érdekében. A rendszer több szempont szerint elemez, majd tervezi meg a töltési időt és akkumulátorszintet. Ezzel szeretnék elkerülni az akku idő előtti öregedését, ami az iPhone 12-k igen kicsi energiaforrásai miatt különösen fontos. Ez a funkció a legtöbb androidos gyártónál egyébként régebb óta elérhető, de jó hír, hogy már az iPhone 12 készülékeknél is be van kapcsolva alapból. 

Hirdetés

Bizonyos esetekben az iPhone 12-k az intelligens töltés hatására befejezhetik az akku feltankolását 80 százaléknál. Ennek a célja az energiaforrás élettartamának meghosszabbítása, de akit zavar, kikapcsolhatja (például akkor, ha utazik, és a legnagyobb töltöttségre van szüksége, mert nincs idő, hogy a rendszer megtanulja a megváltozott használati szokásokat). Az iPhone 12 mellett a többi iPhone-on is el lehet már érni ezt a funkciót, iOS 13-tól fölfelé. 

Az Apple úgy állította be az algoritmusát, hogy a 80 százalékot minél hamarabb érje el, majd lassítson vagy álljon le a töltés. A maradék 20 százalékot akkor tölti fel a rendszer, amikorra várhatóan kézbe vesszük a mobilt (például reggelre). Ehhez a hosszabb távú használati szokásokat elemzik, vagyis a funkció alapvetően pont olyan, mint a Sonynál és a többi androidos gyártónál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.