Hirdetés

Így működik élesben a Realme C55 Dynamic Island koppintása



|

Hivatalosan is elrajtolt az első androidos telefon, amelyet megihletett az Apple dinamikus szenzorszigete.

Hirdetés

Az egyre inkább az ultra prémium szegmensre fókuszáló Apple az idén alaposan odatette magát iPhone 14 Pro és Pro Max készülékekkel, hiszen míg az alapmodell iPhone 14 és 14 Plus még új processzort sem kaptak, a drágább variánsokba 50 megapixeles kamera és egy vadonatúj, elegánsabb előlapi szenzorsziget is jutott.

A Dynamic Islandnek hívott megoldás lecseréli a 2017-ben debütált belógó "notchot", az éppen futó funkciók függvényében pedig dinamikusan változtatja a formáját és a megjelenített tartalmakat. Az első perctől nyilvánvaló volt, hogy a megoldás idővel az androidos térfélre is átszivárog majd, a Realme pedig szállította is az első ilyen készüléket.

Hirdetés

Ahogy arról előzetesen beszámoltunk, C55 néven futó mobil a napokban rajtolt el az indonéz piacon, így az első tesztelők már videókon is bemutatták, hogy miként működik a BBK Electronics szárnyai alá tartozó márka megoldása. A gyártó "Mini Capsule"-nak hívja a funkciót, a töltési folyamat aktuális állásán túl pedig az alacsony töltöttségről, a felhasznált adatforgalomról és a lépésszámlálásról képes tájékoztatni a felhasználót.

Magyarán a Realme Dynamic Islandje azért még nem egészen az a Dynamic Island, amit az androidos tábor megérdemelne, hiszen az Apple-féle eredeti jóval sokoldalúbb ennél, de ez csak egy korai koppintás, így később még láthatunk jobban sikerült próbálkozásokat is. A Realme testvérmárkái között ráadásul az Oppo, a OnePlus és a Vivo is ott sorakozik, így nem lennénk meglepve, ha ezeknél fejlettebb formában köszönne vissza a Mini Capsule.

Addig is viszont a Huawei is bedobhatja magát, egy februári pletyka alapján ugyanis már ők is dolgoznak a saját dinamikus szigetükön. Ami pedig a Realme C55 nemzetközi elérhetőségét illeti, erről egyelőre nincs információ.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.