Hirdetés

Így működnek a Huawei Mate 30 Pro szuperlassított videói



|

A Huawei elmagyarázta, hogyan sikerül a Mate 30 Pro csúcsmobilnak 7680 fps melletti szuperlassított videókat rögzíteni.

Hirdetés

A Huawei Mate 30 Pro sok szempontból lenyűgöző csúcsmobil, az egyik legérdekesebb funkciója pedig az, hogy 7680 fps mellett képes szuperlassított videók rögzítésére. Ez messze túlszárnyalja a többi prémium készülék legfeljebb 960 fps melletti videóját. 

Hirdetés

A gyártó egyik vezetője, Bruce Lee maga magyarázta el, hogyan sikerült ezt a bravúrt véghezvinni, miként képes ilyen szuperlassított videók felvételére a készülék. 

A mobil 0,12 másodpercnyi tartalmat vesz fel 7680 fps mellett, ami azt jelenti, hogy 720p-s felbontásban másodpercenként 945 képkockát rögzít. A szuperlassított felvételt 32 másodpercig lehet ezután lejátszani, 30 fps mellett. 

Mivel ezt a rövid, épp legjobb jelentet nagyon nehéz lenne eltalálni (valószínűleg alig lenne olyan ember, aki kellően gyors reflexekkel bír a jó időzítéshez), ezért a mesterséges intelligencia automatikusan besegít. A neurális feldolgozóegység 1 másodpercnyi videót elemezve, mesterséges intelligencia-alapú algoritmussal dönti el, mikor kezdődjön a 0,12 másodperces klip felvétele. Mindez 2 GB RAM-ot igényel, és alaposan megizzasztja a processzort, a grafikus vezérlőt, az NPU-t és az ISP-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.