Hirdetés

Így nehezítsd meg a programok törlését a Windows 10-ben



|

Ha elrejtesz egy alkalmazást a Windows 10-ben a törölhető programok listájáról, akkor egy kicsit megnehezítheted annak az eltávolítását.

Hirdetés

A Windows 10-re telepített programok törlése nagyon egyszerű feladat. Elég bemenned a Gépházba, és a megfelelő menüből máris eltávolíthatod az egyes alkalmazásokat. Természetesen ehhez azért nem árt a rendszergazdai jogosultság. Mi a helyzet akkor, ha meg szeretnéd akadályozni, hogy valaki a PC-d elé ülve (amikor épp nem zárolod azt) töröljön egy-egy programot erről a listáról? Egy trükkel könnyedén elrejtheted a lista elemeit. 

Hirdetés

Amennyiben beéred az asztali programokkal, akkor elegendő megnyomnod a [Win +R] gombokat, majd a [regedit] indítása után elnavigálnod a Beállításszerkesztőben az alábbi útvonalra: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]. 

A megadott helyen belül minden egyes kulcs egy rendszerre telepített programot jelent. Válaszd ki a szükséges programot, és ha szeretnéd elrejteni a törölhető alkalmazások listájáról, akkor töröld ki a kulcsot. Előtte persze végezz egy biztonsági mentést, arra az esetre, ha szeretnéd valamikor újra felvenni a listára. 

Amennyiben ennél egyszerűbb módszerrel rejtenéd el a törölhető programok listájának elemeit, akkor telepítsd a Hide From Uninstall List nevű segédprogramot. Ezt rendszergazdai jogokkal kell futtatnod, az indulás után azonban kiválaszthatod az elrejteni kívánt szoftvereket. Később bármikor vissza is teheted ezeket a listára. A változtatások végrehajtásához nem kell a Beállításszerkesztővel bajlódnod, importálnod vagy exportálnod bármit is. A programok beazonosítása is könnyebb ebben a szoftverben, nem kell kulcsokat keresgélned, gyakran nehezen felismerhető nevekkel és értékekkel. 

Természetesen a programok effajta elrejtése nem jelenti azt, hogy a felhasználók nem férhetnek hozzájuk, de a kevésbé tapasztaltakat eltántoríthatja a törlési kísérlettől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.