Hirdetés

Így nevezd át a Bluetooth-eszközöket a Windows 10-ben



|

Alapból a gyártó által megadott néven jelenik meg egy Bluetooth-eszköz, de szerencsére az elnevezést könnyedén átírhatod.

Hirdetés

Amikor egy Bluetooth-on keresztül működő eszközt csatlakoztatsz a Windows 10-hez, akkor az a gyártó által megadott néven jelenik meg. Ez igaz a fejhallgatókra és az okostelefonokra is. A név azért kell, hogy könnyedén azonosítsd az eszközt, nem azért, hogy a Windows 10 kommunikáljon vele (ehhez a MAC-címet használja, amit nem változtathatsz meg). Ha nem tetszik a gyári név, vagy több hasonló eszközöd is van, szerencsére könnyedén leválthatod a Bluetooth-eszközök neveit. 

Hirdetés

Ehhez kapcsold be a Bluetooth-t a Windows 10-es PC-den, majd csatlakoztasd az átnevezni kívánt vezeték nélküli eszközt. Menj a klasszikus Vezérlőpultba, majd a [Hardver és hang] menüből navigálj az [Eszközök és nyomtatók] részhez. Válaszd ki az átnevezni kívánt Bluetooth-eszközt, kattints rajta jobb gombbal, és jöhet a [Tulajdonságok]. A megjelenő ablakban menj a [Bluetooth] fülre, és az ikon mellett látod a készülék alapértelmezett nevét. Ez szerkeszthető, elég, ha belekattintasz a mezőbe, és beírod, amit szeretnél. Ezután mentsd a változtatásokat. 

A következő lépésben kapcsold ki az adott Bluetooth-eszközt (nem lecsatlakoztatással, hanem tényleges kikapcsolással). Csak így lépnek érvénybe a módosításokat, és maradnak meg egy újraindítás után is. Az ismételt bekapcsolás után a Vezérlőpult fentebb említett menüje is az új néven hozza majd az eszközt. Driverfrissítéseknél adott esetben előfordulhat, hogy ezt meg kell ismételned, ha valamiért visszaállna a gyári név. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.