Hirdetés

Így néz ki a Föld a Mars felszínéről készített fotón



|

Az évek óta a Mars felszínét rovó NASA Curiosity kutatójárműnek sikerült megörökítenie, hogyan fest bolygónk több millió kilométer távolságból.

Hirdetés

Az űrtechnológiának hála megannyi képet láthattunk már távoli csillagokról, bolygókról és galaxisokról, viszont mindig izgalmas, ha egy másik égitest felszínéről tekinthetünk vissza saját anyabolygónkra. A NASA Curiosity marsjárónak most sikerült megörökíteni a pillanatot, amint a Föld megjelenik a vörös bolygó egén.

Hirdetés

A Mars felszínén szolgálatot teljesítő jármű alapvetően kémiai és biológiai kutatásokat végez az idegen planétán, emellett viszont fotókkal is dokumentálja környezetét. Így sikerült lekapnia, ahogy a Föld és a Vénusz apró fényes pontként rajzolódik ki a kietlen horizont felett. Mivel a Mars légkörében az évnek ebben a szakában rengeteg szálló por van, így viszonylag ritka, hogy bármilyen égitest kivehető a felszínéről. Íme a szerencsés csillagzat alatt született fotó:

Ahogy az látható is, igazából nem egy képről beszélünk, hanem több különállóról, melyeket a NASA szakértői szerkesztettek össze egy vertikális panorámaképpé. A Curiosity marsjáró egyébként 2012 augusztusa óta pásztázza a Mars felszínét és gyűjt felbecsülhetetlen értékű adatokat, melyeknek csak elenyésző részei az átlag ember számárai is értékelhető fotók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.