Hirdetés

Így néz ki a korszakalkotó Vivo NEX belülről



|

Darabokra szedték a Vivo trendi okostelefonját, közelebbről látható a felugró szelfikamera és a beágyazott ujjlenyomat-olvasó.

Hirdetés

A Vivo NEX egy igen szokatlan okostelefon, sokak szerint egyesen a jövőt jelenti a piacon. Szenzorsáv ugyanis nem lóg a kijelzőjébe, a szelfikamerája a készülékházból emelkedik ki, az ujjlenyomat-olvasóját a kijelzőbe rejtették, a vibráló hangszórója pedig szintén a képernyőbe költözött. 

Hirdetés

A Vivo meglévő és új technológiákat kombinált ehhez a bravúrhoz, a MyFixGuide pedig úgy döntött, hogy ideje belülről is megvizsgálni az okostelefont. Ezért darabokra szedte azt. 

A boncolás során kiderült, hogy a készülékben a Snapdragon 845-ös chip mellett 8 GB LPDDR4-es memória van, valamint egy 4000 mAh-s, 15,4 Wh-s akkumulátor. A szokatlan alkatrészek között ott van az a motor, ami az előlapi kamerát nyomja ki a készülékházból, valamint a védőüveg alá rejtett ujjlenyomat-olvasó, ami speciális kamerával figyeli az ujjlenyomatokat, a készülék OLED-kijelzőjén keresztül. A vibrációs motor pedig a hangot sugározza át a kijelző felső részén. 

Mennyire javítható a készülék? A hátlapot nem tartja csavar, de a ragasztó felmelegítése után is nagyon nehéz volt levenni azt, vagyis könnyen megsérülhet az eszköz javításakor. Az egyedi alkatrészekből sem túl egyszerű jelenleg szerezni. Kínában nagyjából 600 dollárért kapható a Vivo NEX. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.