Hirdetés

Így néz ki belülről a Huawei Mate 20 Pro



|

Az iFixit szakemberei elsőként szedték darabokra a Huawei aktuális zászlóshajóját. Végre kiderült, hogy milyen ujjlenyomat-olvasó van benne.

Hirdetés

A Huawei Mate 20 Pro több szempontból figyelemreméltó készülék, és talán a 3D-s arcfelismerés, a tripla hátlapi kamera vagy a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó lehet az oka annak, hogy Nyugat-Európában a szörnyen magas ár ellenére is megőrülnek érte az emberek

Hirdetés

A Huawei sajnos továbbra sem tisztázta azt a kisebb botrányt, amely szerint akadnak olyan modellek, amelyek kijelzői zölden világítanak a széleken. Elvileg a finnországi és a brit Huawei garanciában cseréli az érintett készülékeket, és más országok felhasználóitól is azt kérik, hogy készülékcserét követeljenek a szerviztől. 

Hogyan nézhet ki azonban a Huawei Mate 20 Pro belülről? Zack Nelson sajnos még nem vetette alá stressztesztnek, de az iFixit azért darabokra szedte az új készüléket. A boncolás során kiderült, hogy a Huawei Mate 20 Pro belsejében még a Gudix által gyártott optikai szenzor hajtja a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót. 

Ez azt jelenti, hogy megvan a magyarázata annak, hogy miért lassabb a Mate 20 Pro ujjlenyomat-olvasója, mint a hagyományos, hátlapi szenzorok. Mindez azt is igazolta, hogy a Qualcomm második-generációs, ultrahangos szenzorát tényleg a Samsung vetheti majd be elsőként, a Galaxy S10-ben. Az optikai szenzor tulajdonképpen nem a kijelzőben, hanem az alatt található, és kevésbé pontos és gyors, mint az ultrahangos, ráadásul csak kisebb területet támogat. Ennek ellenére ez is lenyűgöző technológia, a OnePlus 6T-be is ilyen került. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.