Hirdetés

Így néz ki belülről a Samsung Galaxy S9+



|

Az iFixit darabokra szedte a Samsung zászlóshajóját, és megosztotta a felfedezéseit.

Hirdetés

Az iFixit csapata ezúttal a Samsung Galaxy S9+ zászlóshajót kapta szét darabokra, és természetesen megosztotta a felfedezéseit. 

Hirdetés

Apró érdekesség, hogy az akkumulátor specifikációi (3,85 V, 3500 mAh, 13,48 Wh) megegyeznek annak az energiaforrásnak a specifikációival, amely a Galaxy Note 7-be került. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy a két akkumulátor ugyanaz. A két akkumulátor alapvetően különböző. A Samsung azóta elképesztően szigorú teszteléseknek veti alá az akkumulátorokat - a specifikációk egybeesése csak egy érdekes véletlen. 

Az iFixit szerint a készülékház megnyitása elég nehéz feladat a sok ragasztó miatt - az eszköz javítása sokba kerül majd, legyen bármi is a probléma. 

A Galaxy S9+ alapvetően a tavalyi modellre hasonlít, de vannak eltérések. Ilyen a dupla kamera, amely bár két lencsével rendelkezik, valójában egy modul, egyetlen PCB-vel és csatlakozóval. A változtatható rekeszérték pedig úgy működik, hogy néhány forgó gyűrű ugrik a helyére, amikor f/1.5 és f/2.4 között vált a rendszer. 

Az iFixit szerint lehetséges az akkumulátor cseréje, de az elképesztően nehéz feladat. Sok komponens mindenesetre moduláris, vagyis cserélhető, ha bármi baj lenne. A kijelző cseréje szintén elég bonyolult: elsőként a hátlapi üvegpanelt kell hozzá levenni, és megküzdeni a sok ragasztóval. 

A készülékben többek között Samsung, Qualcomm, NXP, Murata, Maxim, Toshiba és Skyyworks chipeket találtak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.