Hirdetés

Így nézd meg, hogy az Intel drivere blokkolja-e a Windows 10 frissítését



|

Az Intel kijelződriverének bizonyos verziói miatt a Windows 10 blokkolhatja a nagy októberi frissítés telepítését.

Hirdetés

Elképesztően sok dolog sikerülhet félre a Windows 10 frissítése közben. A Microsoft most már óvatosabb, és az ismert kompatibilitási hibáknál blokkolja a nagy októberi frissítés telepítését. 

Hirdetés

Az egyik legnagyobb gond az Intel grafikus drivereivel volt, amelyeket rengeteg PC- és laptopgyártó használ. A jelek szerint bizonyos verziók valamit elrontanak a Windows 10 1809-es verziójában. Emiatt a Microsoft az érintett rendszereken blokkolja a frissítést. Hogyan derítheted ki, hogy neked is olyan meghajtóprogramod van-e, ami miatt a rendszer elhalasztja a 1809-es csomagot? 

Először is fontos leszögezni, hogy a v 24.20.100.6344 és a v 24.20.100.6345 Intel kijelződriverek azok, amelyek blokkolják az októberi frissítést. Ahhoz, hogy megtudd, neked is ez van-e a PC-den, először nyisd meg az Eszközkezelőt (jobb gomb a Start menü ikonján, majd Eszközkezelő sor). 

Ezután keresd meg a felugró ablakban a [Videokártyák] csoportot, majd az integrált Intel grafikus vezérlődet. Kattints rajta duplán, hogy megjelenjenek a tulajdonságok. Menj az [Illesztőprogram] fülre, majd ellenőrizd annak verzióját. 

Amennyiben olyan verziót kaptál, ami blokkolja a frissítést, akkor vissza kell állnod egy régebbi verzióra vagy pedig a legújabb, javítottra - majd futtatnod a Windows Update-et. Ha nem találod a megfelelő csomagot az Intel oldalán, akkor nézz szét a PC-d gyártójának oldalán is. Ha megvan, töröld a problémás verziót az Eszközkezelőből, majd manuálisan telepítsd az újat. Átmenetileg a képminőség zavaros lehet, ez normális. Ha minden kötél szakad, akkor az új Windows 10 tiszta telepítésével is megpróbálkozhatsz (a Media Creation Tool segítségével). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.