Hirdetés

Így nézd meg, hogy mikor volt talpon a Windows 10



|

A TurnedOnTimesView nevű apró segédprogram megmutatja a PC bekapcsolási és kikapcsolási időpontjait.

Hirdetés

A Windows 10 mindent naplóz, az Eseménynapló segítségével pedig a műveletek listáit meg is nézheted, ha szeretnéd (és ha azt rögzítette a rendszer). Minden eseménynek saját azonosítója van, egyedi logokkal pedig jobban nyomon követhető egy-egy dolog. Információt kaphatsz például arról, hogy milyen hosszan volt bekapcsolva a PC-d. Ehhez persze szűrni kellene az egyes azonosítókat. Szerencsére ennél sokkal egyszerűbb megoldás is van arra, hogy megnézd, mikor volt talpon a Windows 10. 

Hirdetés

TurnedOnTimesView egy olyan apró segédprogram, amely pont ezt a célt szolgálja. Az alkalmazás letöltése és futtatása után olyan oszlopokkal találkozol, amelyek listába szedik a PC-d bekapcsolási, kikapcsolási időpontjait, a kikapcsolás okát, a kikapcsolás kódját és egyéb elemeket. 

A lista tetszetős szerint görgethető, és az is kideríthető, hogy mennyi ideig futott egyes esetekben a Windows 10. A program alapból egyébként az alvást is kikapcsolásnak számolja. Ha ezt másképp szeretnéd kezelni, akkor az [Options > Advanced Options] résznél kapcsold ki a [Consider Sleep/Remuse events as turn off/on] opciót. 

Amennyiben a PC rendszerhiba vagy más miatt kapcsolt ki, akkor azt külön oszlopban jelzi a segédprogram. Az is kiderül, hogy mikor kapcsolt le a Windows 10 frissítések telepítése miatt. Így egyébként az aktív óráidat is beazonosíthatod. Bár a Windows 10 ügyesen találja ki, hogy mikor nem használod a PC-d, azért előfordul, hogy munka közben nyaggat a frissítésekkel. Ilyenkor megadhatod a rendszernek az aktív óráidat, ahelyett, hogy a rendszer találná ki a frissítésre alkalmas és alkalmatlan időpontokat. 

A programban lévő adatok egyébként HTML fájlba is exportálhatóak, de táblázatkezelőbe is átültethetőek. Az alkalmazás pozitívuma, hogy kizárólag a Windows 10 naplóival dolgozik, egyéb módon nem követi a rendszer aktivitását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.