Hirdetés

Így nézd meg, hogy milyen drivereket frissített utoljára a Windows



|

A Windows 10 automatikusan frissíti a hardverek meghajtóprogramjait, és szerencsére könnyen kideríthetjük, hogy milyen drivereket telepített legutóbb.

Hirdetés

A Windows 10 automatikusan frissíti a hardverekhez tartozó meghajtóprogramokat. Bár ezek a frissítések kényelmesek, azért hátrányaik is lehetnek, hiszen előfordulhat, hogy egy hibás driver rendszer-összeomlást vagy egyéb kellemetlenségeket okoz. 

Hirdetés

Ha egy eszközzel problémáink támadnak, akkor könnyen lehet, hogy a Windows 10 automatikus driverfrissítése a ludas. Mivel lehet gond? Nézzük meg a legutóbb telepített driverek listáját. 

Ehhez vegyük célba a Gépházat - ezt a [Win + I] gombokkal is megnyithatjuk. Ezután menjünk be a [Frissítés és biztonság] menüpontba, majd a [Windows Update] fülön keressük meg a [Frissítési előzmények megjelenítése] sort. Nyomjunk rá, és keressük ki az [Illesztőprogram-frissítések] részt. A nyílra rákattintva látjuk majd a legutóbb telepített drivereket, illetve az azokhoz tartozó dátumot és verziószámot. 

Amennyiben egy meghajtóprogramot többször sem tudott telepíteni a rendszer, esetleg a frissítés óta gondunk van egy eszközzel, akkor természetesen manuálisan kell megoldanunk a kellemetlenséget. Az automatikus frissítésekkel egyébként kibabrálhatunk, ha a Vezérlőpult [Rendszer] menüjében a [Speciális rendszerbeállítások] alatt rányomunk a [Hardver] fülre, majd az [Eszköztelepítés beállításai] ablakban a [Nem]-et választjuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.