Hirdetés

Így nézd meg, hogy mit tud rólad az Apple



|

Az Apple-nek már olyan oldala is van, amelyen keresztül minden begyűjtött adatunkról másolatot kérhetünk.

Hirdetés

Egy ideje minden cég kénytelen komolyan venni a személyes adatokkal kapcsolatos kérdéseket. A rólunk begyűjtött adatok másolatának letöltését a Google már régen is lehetővé tette, nemrég pedig felújította ezt a funkcióját a Facebook is (a nagy botrányok után). Nemrég az Apple is csatlakozott, és már lehetővé teszi az új adatvédelmi oldalán a személyes adatok másolatának letöltését. 

Hirdetés

A csomagban mindent megtalálunk, amit az Apple begyűjtött rólunk a fiókunkon keresztül. Az Apple ID-s profil mellett az App Store-os letöltéseket, az itunesos vásárlásokat, az iCloudban lévő médiákat és dokumentumokat, sőt, az AppleCare előzményeit is. Minderre azért volt szükség, hogy az Apple megfeleljen a GDPR-nek. 

Aki tudni szeretné, hogy mit gyűjtött be róla az Apple, illetve le is töltené az adatokat, hogy legyen egy offline mentése, az a következő lépéseket kell, hogy kövesse. 

1. Menjünk az Apple adatok és adatvédelem oldalára

2. Jelentkezzünk be az Apple-azonosítónkkal (Apple ID). 

3. A [Szerezzen adatairól másolatot] című részen nyomjunk rá [Kezdés >] hivatkozásra, majd az [Összes kijelölése] gombra. Értelemszerűen egyesével is válogathatunk a dobozok között. 

4. Adjunk meg egy maximális fájlméretet, és az Apple ez alapján darabolja fel az archívumot, ha túl nagy lenne. 

5. Amennyiben az iCloudban tárolt médiafájlokról, e-mailekről, Drive-tartalmakról is másolatot kérünk, akkor a folyamat értelemszerűen több időbe telik. Az Apple szerint a folyamat akár 2 hetet is igénybe vehet. 

6. Ha minden kész, akkor az Apple egy e-mailt küld nekünk arról, hogy a személyes adataink készen állnak a letöltésre. Ha 2 héten belül ezeket nem töltjük le, akkor az Apple mindent töröl. 

Az Apple kompatibilis formátumban készíti el a csomagot, vagyis ezt fiókok, eszközök és szolgáltatások közötti váltáskor is hasznosíthatjuk. Ugyanerről az oldalról végezhetjük el a fiókunk deaktiválását, törlését is, ha erre valamiért szükségünk lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.