Hirdetés

Így nézhet ki a Colaphone, a Coca-Cola saját mobilja



|

Újabb cukormentes termékkel bővülhet az üdítőgyártó portfóliója, de ezt nem fogjuk meginni.

Hirdetés

Az okostelefonos bizniszben nem is olyan ritkák az üdítőipari együttműködések: néhányan még emlékezhetnek a Huawei-alapú Red Bull mobilokra, és egy ilyen keretében dobták piacra 2015-ben a Pepsi saját androidos telefonját, a Pepsi P1-et is, ami szintén egy kínai gyártó közreműködésével öltött formát.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy nyolc évvel később a Coca-Cola is követi a nagy vetélytársát, a friss pletykák szerint ugyanis a piacvezető üdítőgyártó is saját okostelefonnal készül előrukkolni, ugyancsak egy kínai partnerre támaszkodva.

Hirdetés

A készülékről egy állítólagos render is kiszivárgott, ami a mobil hátlapját ábrázolja. Ez alapján sajnos a Coca-Cola is kihagyja azt a hatalmas ziccert, hogy dupla rétegű, hullámzó kólával töltött tokozással ékesítse az újdonságot, mert csak egy nem túl fantáziadús piros festést kapunk, természetesen a jól ismert logóval.

Egyes vélekedések szerint a telefon a Realme 10-re épülhet, mivel a renderen látható kamerarendszer kísértetiesen emlékeztet a novemberben megjelent készülékre. Amennyiben tényleg így lesz, a Colaphone-ban egy Mediatek MT8781 Helio G99 chip fog dolgozni, tárhelytől függően 4/6/8 GB memóriával, a tartalmak megjelenítésről pedig egy 6,4 hüvelykes, 90 Hz-es képfrissítéssel bíró Super AMOLED kijelző gondoskodik majd.

A Realme 10 elsődleges kamerája egy 50 MP-es szenzor, amit egy 2 MP-es mélységérzékelő lencse egészít ki, míg az előlapon egy 16 MP-es egység felel a szelfikért, így a Colaphone-tól is ez várható, ha valóban erre a modellre épül. A  nagy kérdés, hogy vajon mennyibe kerül majd a Coca-Cola próbálkozása, a Realme 10-nek ugyanis még nincs európai árcédulája, Indiában viszont 61 ezer forint körüli rúpiáért árulják.  

A pletykáról beszámoló GSMArena szerint a Realme-kapcsolatot valamelyest árnyalja, hogy a Twitteren felbukkant egy Colaphone nevű fiók, amely több más gyártót is bekövetett, köztük a Xiaomival, a OnePlusszal és a Huawei-jel. Ennek viszont mi nem tulajdonítanánk nagy jelentőséget, mivel a fiókról hiányzik a hivatalos profilokhoz tartozó kék pipa, a bekövetett cégek között pedig az Apple is ott van, akikről nehéz elképzelni, hogy Coca-Cola logóval ékesített iPhone-t dobnak piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.