Hirdetés

Így nullázd le az adatforgalmad a Windows 10-ben



|

Egy apró trükkel bármikor lenullázható a Windows 10-ben mért adatforgalom.

Hirdetés

A Windows 10 asztali gépeken, laptopokon és táblagépeken egyaránt fut, és persze akadnak olyan funkciói, amelyekre nagyobb szükség van az egyik eszközön, mint a másikon. A rendszer képes mindenesetre az adatforgalom mérésére, ami bármilyen készüléken hasznos lehet. 

Hirdetés

A Windows még azt is megmutatja, hogy melyik app és program mennyit fogyasztott WiFi-n vagy éppen Etherneten. Minderről az elmúlt 30 napra vonatkozóan mutat adatokat, külön bontásban is. 

A gond az, hogy ezt az adatforgalmi mérőt mi nem tudjuk lenullázni - ez pedig nagy gond lehet például olyankor, amikor szeretnénk megtervezni az adatcsomag felhasználását. Szerencsére azért van megoldás a problémára. 

Bár gyárilag a Windows 10-ben nem tudjuk lenullázni a mért adatforgalmat, a feladat megoldható, méghozzá anélkül, hogy a Rendszerleíróban kellene kulcsokat piszkálnunk. Elegendő ugyanis a Reset Data Usage nevű alkalmazást telepítenünk. 

Ez egy hordozható program, ami nem igényel telepítést, és egyetlen kattintással nullázza az adatforgalmi statisztikákat. A WiFi és az Ethernet méréseit egyaránt. 

A programból 32 és 64 bites is létezik, az elindítása után pedig csak a [Reset Data Usage] gombra kell rányomnunk. Ha előtte megnéznénk a méréseket, akkor egy külön gomb segít a Gépház megfelelő menüpontjába ugrani. A reset után azonban nincs mód a statisztika visszaállítására. 

A Windows 10-ben az adatforgalom a Gépházban, a [Hálózat és internet] menü [Adatforgalom] részénél tekinthető meg. A [Forgalom részletei] gomb alkalmazásonkénti bontást is mutat az adathasználatról. A nullázás után értelemszerűen a lista eltűnik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.