Hirdetés

Így nyithatsz meg egy fájlt a Windows 10 indulásakor



|

A Windows 10 indulásakor nem csak alkalmazásokat tölthetsz be, hanem akár fájlokat is.

Hirdetés

Azzal szinte mindenki tisztában van, hogy asztali vagy modern alkalmazások futtatását kezdeményezheti a Windows 10 indulásával egyszerre. Azzal már csak kevesebben, hogy az induláskor nem csak programok, hanem fájlok betöltése is megoldható. 

Hirdetés

Ahhoz, hogy a betöltéskor megnyíljon egy konkrét fájl, hozzá kell azt adnod a startup könyvtárhoz. Technikailag az eredeti fájl is áthelyezhető oda, de javasolt inkább parancsikont létrehoznod az eredeti fájlról, és csak ezt átmásolnod a megfelelő mappába. 

Amint megvagy a parancsikonnal, nyisd meg az Intézőt, és illeszd be a következőt a felső címsorba: [shell:startup]

Ha mindent jól csináltál, akkor az [Indítópult] mappába navigál az Intéző. Helyezd át ide a parancsikont, és ezzel gyakorlatilag végeztél is. Amikor legközelebb elindítod a PC-d, akkor a Windows 10 betöltésekor ez a fájl is megnyílik majd magától, abban a programban, ami alapértelmezettként társítva van hozzá. 

Természetesen mindez növeli a bootidőt, de a többletet a Feladatkezelő nem tudja jelezni, ugyanis fájloknál nem tud mérni. Az Indítás fülön is csak a letiltást lehet kezdeményezni. Amennyiben pedig nagy képfájlról vagy adatbázisról van szó, és esetleg ezt még erőforrásigényes program is nyitja meg, akkor pedig jelentős mértékben is megnőhet a bootidő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.