Hirdetés

Így oldaná meg a kijelzőbe lógó kamerák problémáját a Huawei



|

A Huawei legutóbbi szabadalmi bejegyzése érdekes megoldással tüntetné el a kijelzőből a szenzorsávokat és kamerákat.

Hirdetés

Továbbra is nagy vitákat vált ki az, hogy melyik gyártó hogyan képzeli el a kávamentes kijelző témakört a mobilpiacon. A kijelzőbe belógó szenzorsáv vagy kamera gyakorlatilag mindegyik készüléken ott van, a kérdés csak az, hogy egy jó nagy darabot vágnak ki a képernyőből (mint az Apple vagy LG mobilokon) vagy pedig csak egy kamerát lógatnak be (Huawei P30 Pro, OnePlus 6T - például) vagy fúrnak be (Samsung Galaxy S10 széria - például) a kijelzőbe. A Huawei nemrég egy igen érdekes megoldást szabadalmaztatott, hogy megoldja ezt a problémát, lehetőleg felugró modulok nélkül. 

Hirdetés

A dokumentumban leírt okostelefon természetesen szenzorsávoktól mentes képernyőt kapott, az alsó és oldalsó kávák mérete minimális. Felül azonban nem felugró kamerát vagy bevágást találunk, hanem egy kerekített felső keretet. 

A középen vastagabb felső káva oldalt lekerekített, azonban elfér benne a felső hangszóró és az előlapi kamera is. A képernyő mérete pedig maximális lehet, anélkül, hogy felugró modulokat kellene használni.

Mivel azonban ez csak szabadalom, nincs rá garancia, hogy a Huawei tényleg ebbe az irányba indul majd el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.