Hirdetés

Így olvass zavartalanul az Edge böngészővel



|

A kényelmesebb böngészést segíti a Microsoft szoftverének olvasómódja.

Hirdetés

A legtöbben rengeteget olvasnak az interneten, azonban az élmény sokszor nem az igazi. A jelenlegi környezet sajnos megköveteli a reklámok használatát, a legtöbb oldal ezekből tartja fenn magát. Vannak persze olyanok is, amelyeknél már sok az oda sem illő tartalom vagy kép. Ezen a helyzeten hivatott segíteni az úgynevezett olvasómód, amely egyre több böngészőben van jelen. 

Hirdetés

Ez a mód minden szükségtelen elemet száműz, és csak a szöveget, valamint a fontos képeket hagyja szem előtt, a zavartalan olvasás érdekében. 

Ilyen mód a Microsoft Edge böngészőjében is van egy ideje. Konkrétan a Windows 10 áprilisi frissítésével lett rá képes az Edge. 

Hogyan aktiválható az Edge olvasómódja? 

Első lépésben nyisd meg az Edge böngészőt, majd navigálj egy olyan cikkre, amit elolvasnál. Ezután engedélyezd az olvasómódot a címsor jobb szélén lévő könyv ikonra kattintással. Alternatív megoldás a [Ctrl + Shift + R] billentyűkombináció lenyomása. Amennyiben az olvasómód nem elérhető, akkor az ikon elhalványítva jelenik meg. 

Az ikonra kattintás után a betöltött weboldal megváltozik. Könyvszerű nézetet kap, oszlopokkal, amelyekkel a tartalom jobbról úszik be a görgetés közben. 

Amennyiben a cikken belül bárhová nyomsz (kivéve a linkeket), akkor megnyílik felül egy beállítások sáv. Ez lehetővé teszi a betűméret, a térközök és a téma módosítását. A cikk felolvasása is kérhető, letölthetőek az Edge nyelvi eszközei, a cikk nyomtatható, illetve teljes képernyőben is böngészhető. 

A normál nézethez a könyv ikonra kattintással térhetsz vissza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.