Hirdetés

Így pörgették fel tavaly a videokártya-eladásokat a kriptobányászok



|

A jelenség mögött többek között természetesen a blokklánc-alapú pénznemek iránti felfokozott érdeklődés áll.

Hirdetés

Nagy valószínűséggel továbbra is rengeteg olyan játékos van, aki már nagyon szívesen belepakolná az Nvidia GeForce 30-as szériájának egy darabját az otthoni gépébe, ám erre továbbra sincs sok esélye, mivel a kriptovalutát hajkurászó felhasználók rengeteg új GPU-t elkapkodtak. Az eladásokon bizony meg is látszik, mekkora népszerűségnek örvendtek a videokártyák az elmúlt időszakban, és lehet, hogy hamarosan komoly változásnak lehetünk szemtanúi.

Hirdetés

A Jon Peddie Research beszámolója alapján 2020 utolsó negyedévében 20,5%-kal megnövekedtek a videokártyák eladásai, ami mögött a kriptovaluta-bányászat, illetve a laptopok iránti óriási kereslet áll, na meg persze az, hogy a koronavírus-járvány miatt sokan videojátékokkal szórakoztatták magukat. A vállalat elnöke, a videokártya-piacot több mint három évtizede figyelő Jon Peddie viszont úgy véli, hogy az egyik kriptovaluta, az Ethereum új változata véget vet majd a költséghatékonyabb, GPU-s bányászati megoldásnak.

Peddie szavai alapján manapság nagy butaság volna csak a bányászat miatt vásárolni egy high end típusú, nagy fogyasztású eszközt, jelen esetben egy GPU-t. A beszámoló szerint egyébként az eladások 2020 harmadik negyedévében lódultak meg, és még az év végén is kitartott ez a lendület. Az AMD szállítmányai 6,4 százalékos, az Intelé pedig 33,2 százalékos emelkedést mutattak, 2020-ban pedig összességében 12,4 százalékkal több GPU-t szállítottak le, mint egy évvel korábban, azaz 2019-ben.

Ti mikor vásároltatok utoljára videokártyát?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.