Hirdetés

Így streamelhetünk PC-re Xbox játékokat



|

Az egyelőre hivatalos formában még csak Androidon elérhető Xbox Game Streaming szolgáltatás tesztverzióját Windows 10 alatt is működésre bírhatjuk.

Hirdetés

Több játékipari szereplő gondolja, hogy a játékok és a futtatásukhoz szükséges hardver értékesítése helyett a jövő üzleti modellje a streamelésben rejlik. Ebben a szegmensben a Microsoft is érdekelt, a korábban Project xCloud, ma pedig Xbox Game Streaming néven ismert szolgáltatással, ami hivatalosan még csak androidos telefonokon és tableteken érhető el.

A szerverekről történő streamelés tesztelése viszont más platformokon is folyik, ennek következtében némi trükközéssel akár mi is beüzemelhetjük Windows 10 alatt.

Hirdetés

Ehhez egy tesztalkalmazásra lesz szükség, aminek a letöltési linkjét egy, a Microsoft adatbázisának nyilvánosan elérhető részét pásztázó eszköz segítségével találták meg szemfüles felhasználók. Ha ti is szeretnétek kipróbálni az Xbox Game Streaming tesztverzióját, a Windows Store-ból le is tölthetitek (ne ijedjetek meg a spanyol nyelvű oldaltól, magát az appot angolul, illetve elméletileg magyarul is használhatjátok).

Ezt követően az első indításkor meg kell adnotok a tesztben való részvételhez szükséges "offering ID" kódot, ami az XGPUBeta. Végül be kell jelentkeznetek Xbox-fiókotokkal, a tesztalkalmazás ugyanis nem mentesít az Xbox Game Streaming használatához szükséges Game Pass Ultimate előfizetés alól.

Az Ars Technica újságírói ki is próbálták az alkalmazást, ami elmondásuk szerint nem ad tökéletes minőséget, de a mobilos változatnál magasabb felbontású játékstreamelést tesz lehetővé, értelemszerűen nagyobb képernyőkre. Illetve a vezetékes internetkapcsolat előnyeit is kihasználhatjuk így, valamivel kisebb késést tapasztalva a gombok lenyomása és az utasításunk végrehajtása között.

Arra viszont legyetek felkészülve, hogy a tesztalkalmazás nem jelent hivatalos PC-s támogatást a streamelhető játékoknak: egeret és billentyűzetet csak abban az esetben használhatunk a játékban, ha azt egy Xbox konzolon is megtehetnénk, minden más esetben szükségünk lesz egy kontrollerre. Illetve a minőség tekintetében is kompromisszumot kell kötnünk, a távoli szervereken egy Xbox One S erejének megfelelő beállítások mellett futnak a kiválasztott játékok.

Nektek tetszene ebben a formájában az Xbox Game Streaming? Milyen más eszközökön játszanátok szívesen xboxos játékokkal?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.