Hirdetés

Így szabadulhatsz meg végleg az Adobe Flashtől



|

2020. december 31-ével hivatalosan is véget ért a koros bővítmény támogatása - mutatjuk, hogyan tudod letörölni.

Hirdetés

Az Adobe Flash a 2000-es évek derekán az egyik legfontosabb eszköz volt azok számára, akik valamilyen médiát szerettek volna beágyazni honlapjaikba, esetleg böngészős játékot fejlesztettek - ugyanígy elengedhetetlen volt azoknak is, akik ezeket használni szerették volna. Mostanra azonban a HTML öt végleg kiszorította a koros bővítményt, az Adobe pedig az év végén végleg kihátrált mögűle.

Kétségtelen, hogy sokan nosztalgiától párás szemmel tekintünk vissza jó pár Flash játékra, melyekkel az unalmasabb informatika órákat tengettük el, esetleg munka közben, lopva ment le belőlük néhány kör. Persze ezektől nem kell végleg elbúcsúznunk, hiszen az Internet Archive-nak köszönhetően rengeteg fennmarad az utókornak.

Hirdetés

A Windows 10 és Windows 8 variációk legutóbbi frissítésével a Microsoft operációs rendszeréből már kipenderítették az egykor fontos, mostanra azonban erőforrásigényes és biztonsági kockázatot jelentő bővítményt, szóval itt nincs semmi dolgod, csupán annyi a fontos, hogy naprakész Windowsod legyen.

Aki esetleg régebbi Windows verziót használ (annak először is nagyon ajánljuk, hogy gondolkozzon el a váltáson, ugyanis jelenleg rengeteg sebezhetőségnek van kitéve), netán nem Edge vagy Google Chorme böngészőből szeretné eltávolítani a Flasht, annak az Adobe egy külön oldalon gyűjtötte össze, hogy mit kell tennie.

Noha a Flashnek az első gyomrost egyébként maga Steve Jobs vitte be híres "Thoughts on Flash" című nyílt levelével, a Mac operációsrendszerekről nem tűnt el most egy frissítéssel az Adobe programja. Ha valaki az almások gépét használja, akkor a Utilities menüpontban kénytelen kikeresni az Adobe Flash Player Install Managert, ezen belül pedig kiválasztani az Uninstall opciót, mely eltávolítja a bővítményt az operációs rendszerből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.