Hirdetés

Így szabd testre a Samsung Galaxy Note 8 navigációs sávját



|

A gombok sorrendje, sőt, még a színek is módosíthatóak a Samsung idei csúcskészülékein.

Hirdetés

A Galaxy S8 és Galaxy S8+ készülékekkel a Samsung leszámolt a fizikai navigációs gombokkal, elvégre a nagyszerűen sikerült Infinity Display már nem hagyott helyet ezeknek. A Galaxy Note 8 is folytatta a trendet, és szoftveres navigációs gombokat kínál. 

Hirdetés

A Samsung szerencsére óriási szabadságot biztosít a navigációs sáv testre szabásakor, így aki valamit másképp szokott meg, annak nem kell trükkök és hackek után nézelődnie. Sem rootolásra, sem moddolásra nincs szükség: a navigációs gombok sorrendje, a sáv színe és láthatósága a Beállításokban módosítható. 

Aki szeretné a Galaxy Note 8, Galaxy S8 vagy Galaxy S8+ navigációs sávját testre szabni, annak a [Beállítások > Kijelző > Navigációs sáv] menüt kell megkeresnie. 

A legfelső opció bekapcsolásával lehetőségünk van rá, hogy megjelenítsünk a bal oldalon egy extra gombot. Ez bárhol képes elrejteni a navigációs sávot (kivéve persze a főképernyőn és az alkalmazáslistában). 

Valamivel lentebb a navigációs sáv színeivel játszhatunk. A klasszikus fekete-fehér párosítást nekünk tetsző kombinációra cserélhetjük, bár alapvetően a rózsaszín, a szürke és a barna halvány árnyalataival játszhatunk. 

Ugyanebben a menüben állíthatjuk be a home gomb érzékenységét. Ezt egy 5 pontot tartalmazó csúszkán módosíthatjuk, és ennek megfelelően reagál majd a nyomás erősségére a home gomb (ez ugyanis nyomásérzékeny terület a kijelzőn). Ennek megnyomásával egyébként a készülék zárolását is feloldhatjuk - az opciót itt egy külön gombbal aktiválhatjuk. 

Nagyszerű dolog, hogy a navigációs gombok sorrendjét is módosíthatjuk. Ha valaki a vissza és az alkalmazásváltó gombok sorrendjét az ellentétes irányban szokta meg, akkor nem kell kompromisszumot kötnie és újból megszoknia a használatot, elég egyszerűen megcserélni a beállítást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.