Hirdetés

Így szedd ki a szöveget a képekből



|

Bármelyik PC-re ideális megoldás az Easy Screen OCR, amely felismeri a képeken lévő karaktereket, szövegeket.

Hirdetés

Az OCR kifejezés sokak számára lehet már ismerős, de természetesen előfordulhat, hogy valaki csak most találkozik vele. Az optikai karakterfelismerésről van szó, ami egy fontos folyamat, és képes a képeken felismerni az egyes karaktereket, szövegeket, majd azokat szerkeszthető szövegként kiemelni. 

Hirdetés

A Google például ezzel az eljárással szkenneli be a régi könyveket, majd teszi elérhetővé azokat digitálisan. Az OCR persze otthoni környezetben is hasznos. 

Bármelyik PC-n remek szolgálatot tehet például az Easy Screen OCR. Az alkalmazás pont a fentebb említett feladat elvégzésére alkalmas, és hordozható, telepítést nem igénylő verzió is létezik belőle. 

A telepítés után a program ikonja a tálca értesítési területén látható, jobb gombbal férhetőek hozzá a funkciók. A szöveg kinyerése a [Capture] gombbal indítható, a folyamat pedig az [OCR] gombbal kezdeményezhető a képkiválasztás után. 

A kapott szöveg tetszés szerint, bárhová átmásolható és szerkeszthető. Természetesen nem ez a legprofibb program a kategóriában, azonban bármelyik gépen hasznos szolgálatot tehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.