Hirdetés

Így szinkronizáld a könyvjelzőidet Windowsról macOS-re



|

Egy kiegészítővel és egy programmal gyorsan átvihetőek a könyvjelzők Windows 10-ről macOS-re.

Hirdetés

Aki több mint egy operációs rendszert használ, az tapasztalhatta, hogy időbe telik, mire minden úgy van beállítva, hogy az megfelelő legyen. Fontos megoldani például az adatok szinkronizációját a két rendszer között. Ha Windows 10-et és macOS-t is használsz a mindennapok során, akkor el kell érned, hogy a könyvjelzőid szinkronizálva legyenek a két rendszer között. Szerencsére ebben segít az iCloud. 

Hirdetés

Persze ha Google Chrome vagy Mozilla Firefox böngészőt használsz mindkét rendszeren, akkor ezzel nem kell foglalkoznod. Mindkét böngésző beépített megoldásokat tartalmaz az adatok és a könyvjelzők szinkronizálására. Ha azonban Chrome-ot vagy Firefoxot használsz Windows 10-en, és át szeretnéd vinni a kedvenceket a Safarira macOS-en, akkor be kell vetned egy-két programot. 

Igazából a szinkronizáláshoz egy megfelelő kiegészítőre lesz szükséged. Az iCloud-könyvjelzők nevű bővítményt itt vagy itt találod, szoftvertől függően. Emellett az iCloud Windows-verziójára is szükséged lesz. Telepítsd, és lépj be az Apple ID-dal. 

A bejelentkezés után válaszd ki, hogy mit szeretnél szinkronizálni. A könyvjelzők melletti gombbal megadhatod, hogy a Chrome és a Firefox kedvenceit is szinkronizálja az iCloud. Az alkalmazás után néhány percbe telik, mire végbemegy a szinkronizáció. 

Ezután a Macen elég megnyitnod a Safarit, majd a könyvjelzők panelben néhány perc múlva megjelennek a szinkronizált elemek. Ez a megoldás az Edge és az Opera böngészőkhöz sajnos nem megfelelő, de azokból könnyen átvihetőek a kedvencek a Chrome-ba vagy a Firefoxba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.