Hirdetés

Így telepítsd a Windowst egy pendrive-ról



|

A Microsoft egy praktikus eszközével nem is olyan nehéz feladat összerakni egy telepítőlemezként használható USB-kulcsot.

Hirdetés

Miközben egyesek számára gyerekjáték telepíteni vagy újratelepíteni egy Windows operációs rendszert, addig a gyakorlat azt mutatja, hogy sokan nem tudják, hogy mihez kezdjenek, ha baj van, állandóan összeomlik a rendszer, esetleg már nem úgy fut a Windows 10, mint régen. A kevésbé tapasztalt felhasználók számára az is problémát jelent, hogy honnan ássanak elő egy telepítőlemezt a Windowshoz, amiről megkísérelhető például egy indítási javítás vagy a komplett újratelepítés. 

Hirdetés

Szerencsére a Windows telepítése manapság már egy meglehetősen egyértelmű és könnyen követhető folyamat, aminek alapvetően a kezdők is nekivághatnak egyedül. 

Mindehhez igazából csak a telepítéshez szükséges fájlokra lesz szükség a Microsoft weboldaláról, majd ezek futtatására. Adott esetben közvetlenül a merevlemezről vagy SSD-ről is indítható az eszköz, de pendrive is használható. Ez utóbbi előnyösebb választás gyakoribb újratelepítésekhez vagy több géphez. 

Első lépésben egy olyan pendrive-ot kell csatlakoztatnunk a PC-hez, ami legalább 4 GB üres tárhellyel rendelkezik, és használat előtt ezt formázni is kell. 

Ezután a Microsoft kapcsolódó oldaláról jöhet a Windows 10 Media Creation Tool letöltése. A következő lépcső ennek a futtatása, majd a megjelenő ablakokat követve létre kell hoznunk egy telepítési adathordozót, amelynek a típusa USB flash drive legyen. A Microsoft eszköze letölti és elmenti a szükséges fájlokat a pendrive-ra. Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy a PC bootolását erről a pendrive-ról kezdeményezzük. A meghajtók bootolási sorrendjét a BIOS-ban tudjuk beállítani. Ha ez is megvolt, akkor a flash drive csatlakoztatása és egy újraindítás után kezdődhet a telepítés, aminél már csak követni kell a képernyőn megjelenő utasításokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.