Hirdetés

Így telepítsd az Android P bétáját



|

Megmutatjuk, hogy milyen készülékekre és hogyan telepíthető az Android P első bétája.

Hirdetés

Bár a Google nemrég részleteiben is bemutatta az Android P-t és annak legjobb új funkcióit, sajnos még sok hónapot kell várnunk arra, hogy telepíthessük az okostelefonunkra. Pontosan mennyit is? Az Android P megjelenésére vonatkozó ütemtervet itt találjátok. Ha pedig szeretnétek egy próbát tenni az időközben elérhetővé vált bétával, akkor megmutatjuk, hogyan telepíthetitek (feltéve, ha kompatibilis az okostelefonotok). 

Hirdetés

Az Android P bétája a fejlesztők mellett a lelkes, kísérletező kedvű felhasználók számára is elérhető. Ezúttal nem csak a Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 és Pixel 2 XL okostelefonokra telepíthető a béta. A Project Treble támogatásnak hála több cég is bekerült a bétaprogramba: a Nokia, a Vivo, a OnePlus, az Oppo, a Xiaomi, a Sony és az Essential. Mindezeknek hála az Android P bétája az alábbi készülékekre tölthető jelenleg: 

  • Google Pixel
  • Google Pixel XL
  • Google Pixel 2 
  • Google Pixel 2 XL
  • Sony Xperia XZ2
  • Xiaomi Mi Mix 2S
  • Nokia 7 Plus
  • Oppo R15 Pro
  • Vivo X21
  • OnePlus 6 (még nem mutatkozott be)
  • Essential PH‑1

Hogyan kell telepíteni? Azonnal mutatjuk. Fontos azonban, hogy mivel a második fejlesztői előzetesről van szó, ezért a rendszer tele van hibákkal, és meglehetősen instabil. Csak ennek tudatában szabad telepíteni, saját felelősségre.  

Az Android P bétájának telepítése

Első lépésben látogassunk el a https://www.google.com/android/beta weboldalra. A Google-fiókunkba való bejelentkezés után látjuk a béta használatára jogosult eszközeinket. A kompatibilis készülékeknél a telepítés folyamata ugyanaz. 

Görgessünk le a jogosult eszközhöz, majd kattintsunk rá a fotója alatt található, jelentkezést segítő kék gombra. Olvassuk el, majd fogadjuk el a használati feltételeket. Bár a leírás szerint az adatok törölve lesznek a készülékről, a gyakorlatban ez nem történik meg. Ennek ellenére gondoskodjunk a fontos adatok biztonsági mentéséről. 

Ezután értesítést kapunk arról, hogy beléptünk az Android P bétaprogramba. Ha a szoftverfrissítés lehetősége nem jelenik meg hamarosan, akkor a készülék [Beállítások > Rendszer > Rendszerfrissítés] menüjében tudjuk manuálisan megkeresni. A letöltés megerősítése után meg kell várnunk az 1,2 GB-os csomagot, majd az újraindítással megkezdődik az Android P installálása.

Természetesen nem ez az egyetlen módja az Android P béta telepítésének. A Google fejlesztői oldaláról bárki letöltheti a kapcsolódó fájlokat, és OTA helyett manuálisan is flashelheti a rendszert, ha tudja, hogy mit csinál. A fenti módszer mindenesetre egyszerűbb és fájdalommentesebb, ha valaki tenne egy próbát az Android P-vel. A kijelentkezést a bétából a fentebb említett oldalon lehet megtenni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.