Hirdetés

Így teljesít egy 22 wattos napelemes telefontöltő



|

Aki a közelmúltban elgondolkozott azon, hogy esetleg napelemekkel töltené a telefonját, annak érdemes lesz egy pillantást vetnie ezekre az adatokra, mielőtt kinyitná a pénztárcáját.

Hirdetés

Az energiafogyasztás napjaink egyik legfontosabb problémája, így az utóbbi évtizedben rengetegen kezdtek el azzal foglalkozni, hogy miként tudnának átállni tiszta, megújuló energiaforrások használatára. Természetesen nemcsak a világ kormányait és nagyvállalatait érdekli a téma, hanem egyre több magánszemély is tenni szeretne valamit az optimálisabb energiafogyasztásért, emiatt pár év alatt megnőtt az olyan napelemes kütyük választéka, amelyek a hétköznapi felhasználókat célozzák.

Hirdetés

A Notebookcheck.com szerkesztőségének nemrégiben lehetősége nyílt arra, hogy élesben kipróbálják a Choetech vállalat napelemes, 22 W teljesítményű telefontöltőjét, így kiderülhetett, hogy vajon mennyire válik be egy ilyen eszköz a gyakorlatban.

Míg az ötlet izgalmasan hangzik, sajnos a teszt rávilágít, hogy a legtöbb ember számára nem túl praktikus egy ilyen tartozék, ugyanis két órányi napoztatás után is csak 5%-kal nőtt meg a Huawei Mate 10 Pro akkumulátorának töltöttsége. Ez azt jelenti, hogy ha valaki esetleg a sivatag közepén ragadva szeretné felvenni a kapcsolatot a civilizációval, akkor még akár életmentő is lehet egy hasonló eszköz (bár erre az esetre is vannak jobb megoldások), de ha az ember egy egyszerű kempingtúrára akar menni, akkor valószínűleg jobban jár, ha magával visz 1-2 powerbankot.

A 22 W teljesítmény sem teljesen igaz ilyen formában, ugyanis két USB port is található az eszközön és ezek között oszlik meg, ami azt jelenti, hogy valójában egy telefont legfeljebb 11 W-tal tudunk tölteni. Vagyis hiába is tűnik nagyon takarékos és zöld megoldásnak egy ilyen eszköz, sajnos egyelőre még nem elég hatékony ahhoz, hogy érdemes legyen ebben invesztálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.