Hirdetés

Így terel birkákat a Boston Dynamics robotkutyája



|

A Boston Dynamics Spot robotkutyája igen sokoldalú, adott esetben egy nyáj vagy csorda terelésére is alkalmas.

Hirdetés

A Boston Dynamics időről-időre megmutatja, hogy milyen szokatlan szerepek teljesítésére is alkalmasak a robotjai - nemrég a koronavírusjárvány kapcsán is bevetették a súlyosabb, gyanús esetek vizsgálatakor. A Spot robotkutya számos fronton helytállt már az elmúlt években, most pedig arról adtak ki egy videót, hogy igazából egy nyáj vagy csorda terelésére is alkalmas. A Rocos szoftvercég anyagában jól látszik, hogy birkákat terel Új-Zélandon a robotkutya. 

Hirdetés

A videó alapvetően azt mutatja meg, hogy milyen fejlesztések lehetségesek a Spot robot segítségével, amelynek a bevetése igazából az emberi felügyeletet is feleslegessé teheti, lehetővé teszi a precíziós farmgazdálkodást és enyhíti a munkaerőhiány problémáját. 

A Spot robot a mostani mutatványai során infravörös kamerákkal, valós idejű térképezéssel és fejlett szenzorokkal boldogul. Idővel a Rocos pedig egy csoportnyi Spot távoli, egymástól független működés melletti vezérlését is szeretné megoldani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.