Hirdetés

Így tiltja ki Nagy-Britannia a Huaweit az 5G-s hálózatából



|

A brit vezetés részletesen is felvázolta, hogy milyen ütemben tiltja ki a Huaweit és eszközeit a helyi 5G-s infrastruktúrából.

Hirdetés

A brit kormány még júliusban jelentette be (részben amerikai nyomásra), hogy kitiltja a Huawei eszközeit az 5G-s hálózatából - pedig januárban még arról határoztak, hogy maradhat a gyártó bizonyos megkötések mellett. Most már azt is közzétették, hogy milyen ütemben szabadulnak meg a Huawei eszközeitől. A szolgáltatóknak 2027-ig kell véglegesen megválniuk a Huawei minden felszerelésétől a hálózatokban. 

Hirdetés

Ennek keretében 2021. szeptembertől többé nem lehet Huawei eszközt telepíteni az infrastruktúrába. Ezzel egyszerre a szolgáltatóknak meg kell kezdeniük a Huawei felszereléseinek eltávolítását is az 5G-s hálózatokból. A kormány szerint a nemzetbiztonsági szempontból magas kockázatú beszállítók azonosítása és kitiltása a cél. 

A britek ezzel párhuzamosan egy új programot is indítanak, amelynek keretében új cégeket hoznának a piacra. A céljuk az, hogy több cég megoldásából egy biztonságosabb rendszer álljon össze, és ne csak 1-2 vállalattól függjön az ország. Ilyen célból 250 millió fontot költenek innovációs projektekre. A helyi telekomcégek bíznak benne, hogy így még több brit szakember lesz, nő az innováció és a verseny, ami még több munkahelyet teremt és befektetést ösztönöz a szektorban. 

Maga a Huawei valószínűleg nem fogadta ilyen jól a hírt, elvégre alig egy hete jelezte, hogy Trump távozásával kész visszatérni Nagy-Britanniába, ha a helyi kormány engedi. A Honor-dolgozóknak tartott búcsúbeszédben a Huawei alapítója pedig már arról beszélt, hogy meggyőződésük, hogy Amerika teljesen tönkre akarja tenni a Huawei-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.