Hirdetés

Így tiltsd le a képernyőképek készítését Windows 10 alatt



|

Ha letiltanád a rendszereden a képernyőképek készítésének lehetőségét, akkor hasznos segítség lesz a ScreenWings.

Hirdetés

Manapság gyakrabban készítünk képernyőképeket és képernyő-felvételeket, mint valaha. Az ezek elkészítését segítő eszközökből rengeteg van Windows 10-re, nem ritkán az összes létező extra opcióval. Előfordulhat azonban, hogy pont a képernyőképek és képernyőfelvételek elkészítését szeretnénk megtiltani egy adott rendszeren. Ilyenkor jelenthet nagy segítséget egy praktikus segédprogram.

Hirdetés

A ScreenWings éppen ilyen, ráadásul ingyenes. A program természete miatt mindenesetre több antivírus is jelezhet, a VirusTotal ellenőrzése sem hibátlan. Emiatt mindenki csak a saját felelősségére futtassa a szoftvert. A program egyébként hordozható, tehát külön telepítést nem igényel. 

A Windows 10-ben a képernyőképek készítésének letiltásához először le kell tölteni, majd futtatni a ScreenWings nevű programot. Az első futtatás után egy kis ablak jelenik meg. Ebben arra a monitorra kell kattintani, ami a Windows logóját mutatja. Ezután a program logója megjelenik a képernyőn, az ablakon belül lévő monitor pedig feketére vált. 

Amint fut a szoftver, bármilyen képernyőkép-készítő programot is vet be valaki a PC előtt, csak fekete képeket kap majd eredményül. Pedig a célszoftverek látszólag működnek majd - ennek ellenére semmit sem rögzítenek. A képernyőfelvevők is csak fekete videót kapnak végeredményül. Sajnos a program nem túl titkos a működését illetően, vagyis a tapasztaltabbak hamar kiszúrhatják a tálca értesítési területén, és kiiktathatják azt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.