Hirdetés

Így tiltsd le a letöltéseket a windowsos Chrome-ban



|

Szükség esetén a Windows 10 Home rendszerben is blokkolhatod a Chrome böngésző letöltéseit.

Hirdetés

Mint minden más böngészőn keresztül, úgy a Chrome segítségével is tudsz fájlokat letölteni. A beépített antivírus funkciója általában meggátol abban, hogy kártékony fájlokat szerezz be, és csak a biztonságos fájlokat engedi letölteni. Ezt a védvonalat nem könnyű átverni, tehát ha véletlenül kártékony fájlt tartalmazó linkre kattintasz, a Chrome valószínűleg megállítja a letöltést. Amennyiben ennél is tovább mennél, és teljes mértékben blokkolnád a Chrome-on keresztüli letöltéseket, akkor mutatjuk, hogy mit kell tenned. 

Hirdetés

A tipp során a Windows 10 Home rendszert vesszük alapul, mivel ebben nincs csoportházirend-szerkesztő. Szerencsére a Chrome letöltései a Beállításszerkesztő segítségével is blokkolhatóak. Ehhez természetesen rendszergazdai jogosultságokra van szükség. 

A Beállításszerkesztő megnyitása [Win + R > regedit] után keres meg az alábbi helyet:

[Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Google\Chrome]

Lehetséges, hogy a Google és a Chrome könyvtárak nem léteznek, ebben az esetben hozd létre az új kulcsokat. Ha ez megvan, akkor a Chrome kulcson belül, a jobb oldali üres panelen hozz létre egy új duplaszót (32 bites). Ennek a neve legyen [DownloadRestrictions]. 

Kattints rá duplán, az értékhez pedig add meg, hogy [3]. Ez a Chrome összes letöltését letiltja. Természetesen a Google böngészőjét a változtatások érvénybe lépéséhez előbb újra kell indítanod. Ha változtatnál a beállításon, akkor a [0] érték minden letöltést engedélyez, az [1] a veszélyes letöltéseket blokkolja, a [2] pedig a gyanús letöltéseket is. Rendszergazdai jogosultság nélkül a módosítások nem vonhatóak vissza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.