Hirdetés

Így töröld a gyári appokat a Windows 10-ből



|

Ha nem szeretnél a PowerShellben dolgozni, akkor egy segédprogram bevetésével is gyorsan megszabadulhatsz a Windows 10 gyári appjaitól.

Hirdetés

A Windows 10-ben már gyárilag elég sok app van, azonban messze nem mind örvend nagy népszerűségnek. Bár a Microsoft felesleges játékokat már nem erőltet a Windows felhasználóira, azért a gyári appok ettől még nem tűnnek el. A PowerShell használatával persze száműzhetőek, de akinek ez a megoldás idegen, az szerencsére egy könnyedén használható segédprogrammal is gyorsan törölheti a Windows 10 gyári appjait. 

Hirdetés

Az O&O AppBuster pont erre lett kitalálva, és a nagy előnye az, hogy telepíteni is képes azokat az appokat, amelyek törölve lettek. Vagyis véletlen törlés után nem gond visszaállítani az adott programot. 

A program letöltése és futtatása után betölt az appok listája, ezeket pedig elég kiválasztani az eltávolításhoz. Számos kategóriába vannak osztva az appok, a rejtett szekciót persze nem érdemes piszkálni, mert fontos rendszerappokat tartalmaz. A törlések előtt ajánlott egy rendszer-visszaállítási pont létrehozása is, elkerülendő az esetleg problémákat. A kiválasztások után a [Remove] gombbal törölhetőek az appok, a program megerősítést is kér. 

Amennyiben valamit mégis vissza kellene szerezni, akkor a program képes újratelepíteni, azzal a feltétellel, hogy az adott elem ne legyen letölthető a Microsoft Store-on keresztül. Ami az áruházban is benne van, azt azon át kell újra installálni. Ami nem, az viszont továbbra is látható a szoftverben, és egy kijelölés után az [Actions > Install Apps] segítségével újra feltehető a rendszerre (persze a felhasználói beállításokat és adatokat nem őrzi meg). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.