Hirdetés

Így töröld automatikusan a régi letöltéseidet a Windowsban

|

A Windows 10 képes rá, hogy automatikusan megszabaduljon a régi letöltésektől.

Hirdetés

Vannak, akik úgy használják a PC-jüket, hogy az asztaluk tele van ikonokkal és fájlokkal, a letöltéseket tartalmazó mappájukban pedig alig lehet megtalálni valamit, olyan sok a régi fájl. Persze aki nagyon igyekszik rendet tartani, időnként az is arra eszmélhet, hogy ideje lenne egy tavaszi digitális takarításnak. Szerencsére ebben a Windows 10 is tud segíteni. 

Hirdetés

Hogyan? A Windows 10 egyik gyári beállítása képes rá, hogy megszabadítson minket az átmeneti fájloktól, illetve automatikusan kitakarítsa a letöltéseket tartalmazó mappát. 

A funkció bekapcsolásához vegyük célba a [Gépházat]. 

Hirdetés

Miután megjelent az ablak, kattintsunk rá a [Rendszer > Tárterület] menüpontra. Ebben kapcsoljuk be a [Tárterületsegéd] funkciót a mellette lévő gombbal. Ezután pedig nyomjunk rá az alatta található [Válassza ki, hogyan szabadítsunk fel tárterületet] hivatkozásra. 

A megjelenő ablakban pipáljuk be a [A Letöltések mappában lévő, 30 napja nem módosult fájlok törlése] opciót, valamint [Az alkalmazások által nem használt ideiglenes fájlok törlése] lehetőséget is. Ha szükségesnek tartjuk, bepipálható [A 30 napnál régebben a Lomtárban lévő fájlok törlése] sor is. 

Fontos megjegyezni, hogy 30 nap elteltével nem töröl majd a rendszer minden fájlt a Letöltések mappából - csupán azokat, amelyek 30 napja nem módosultak. Ez azt jelenti, hogy ha minden nap megnyitunk egy fájlt ebből a könyvtárból, de nem módosítjuk azt, akkor a fájlt 30 nap után törli a rendszer. Amit meg szeretnénk tartani, helyezzük át máshová. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.