Hirdetés

Így tudd meg, hogy mikor merül le az iPhone X-ed



|

A státuszsáv immáron nem árulja el, hogy hány százalékon van az akku, de azért kideríthetjük.

Hirdetés

Az eddigi iPhone készülékeken azonnal meg lehetett állapítani, hogy az akkumulátor töltöttsége hány százalékos, elvégre az értéket a státuszsáv folyamatosan jelezte. Sajnos az iPhone X-en nem így van. 

Hirdetés

Mivel a képernyőbe belóg a szenzorsáv, ezért jobb és bal oldalon kis fülek maradtak, ezek viszont nem bírnak el annyi ikont, mint amennyit eddig használt az iOS. Mivel kompromisszumokat kellett kötni, ezért az Apple törölte az akku töltöttségét jelző százalékos értéket a státuszsávból. 

Aki tudni szeretné, hogy vajon mennyire bírja még az iPhone X-es készüléke, az tehát nem látja a státuszsávban a töltöttséget. Az akku ikonja pedig csak közelítő becslést ad, amiből nehéz megítélni a helyzetet. Van-e megoldás? Szerencsére igen. 

Segít a Siri

Az akku töltöttségét százalékos értékben meg tudja mondani nekünk a Siri hangasszisztens, ha feltesszük iPhone X-en azt a kérdést, hogy: "What's my battery percentage?". Sajnos magyarul még mindig nem tehetünk fel ilyen kérdéseket. 

Rakjuk töltőre

Szintén megoldás, ha töltőhöz csatlakoztatjuk az iPhone X-et. A képernyő a vezetékes adapterhez csatlakoztatáskor és a vezeték nélküli töltőnél egyaránt azonnal jelzi, hogy pontosan mennyi maradt az akkumulátorban. Ez persze nem túl praktikus módszer, főleg ha nem is terveztük tölteni a mobilt. 

A vezérlőközpont is megmondja

A legpraktikusabb módszer mindezek fényében a jobb fül lehúzása a képernyő tetejéről, vagyis a vezérlőközpont megnyitása. Ez ugyanis egyből mutatja az akku százalékos töltöttségi szintjét. A legtöbben valószínűleg ezt használják majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.