Hirdetés

Így tudhatod meg, ki az, aki megvásárolta a Twitter hitelesítő plecsnijét



|

Külsős fejlesztésű szoftver igyekszik kijavítani Elon Musk mellényúlását, miközben a milliárdos tovább fokozza a zűrzavart.

Hirdetés

A Twittert felvásárló Elon Musk nem sokat vacakolt, és már az első napokban komoly változtatásokat eszközölt a közösségi oldalnál. A teljes régi vezetés és további 3700 alkalmazott kirúgása mellett ilyen az újragondolt Twitter Blue előfizetés is, amely havi 8 dollárért bármilyen fiókra odabiggyeszti az eddig kizárólag hírességek, közszereplők, hivatalos szervek és vállalatok számára fenntartott hitelesítő jelvényt.

Ahogy azt sokan előre megjósolták, az új konstrukció élesítésével ellepték a mikroblogot a kék-fehér pipával tetszelgő kamuprofilok, Super Mario például két órán át intett be a világnak egy fiókról, amely a Nintendo of Americának adta ki magát. A zűrzavart fokozta, hogy a közösségi oldal váratlanul jelentkezett egy új, szürke hitelesítő jelvénnyel a hivatalos fiókok megkülönböztetésére, ezt azonban mindössze néhány óra után vissza is vonták, mivel Musk arra jutott, hogy az ismét két kasztra bontotta volna a felhasználók táborát.  

Hirdetés

Jelen állás szerint tehát csak úgy lehet megkülönböztetni a fizetős és az alanyi jogon hitelesített fiókokat, ha a profira navigálva rákattintunk a pipára, amely így kiírja, hogy az adott felhasználó milyen alapon kapta meg a hivatalos plecsnit. Nem muszáj azonban a minden döntésben végszóval bíró Muskra várni, míg előáll a megoldással, időközben ugyanis megjelent egy bővítmény, amely letudja a problémát.

Az Eight Dollars nevű böngészős kiegészítő lecseréli a megtévesztő hitelesítő jelvényt: a központilag visszaigazolt fiókokra egy szürke embléma kerül "Ténylegesen hitelesített" felirattal, míg a Twitter Blue előfizetők egy dollárjelet kapnak egy figyelmeztetés társaságában, mely szerint a profil tulajdonosa fizetett a jóváhagyásért.

A bővítmény a három legnépszerűbb multiplatform böngészőre, a Google Chrome-ra, a Microsoft Edge-re és Firefoxra is elérhető, s jelenleg a GitHubról lehet letölteni, ahol fényképes útmutató segíti a telepítést. A mobilos alkalmazás - minden bizonnyal többségben lévő - felhasználói számára persze ez sem nyújt vigaszt, de még ez is több, mint amit a Twitter tett a saját maga által előidézett káosz megoldásáért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.