Hirdetés

Így újul meg a Vodafone, a DIGI és az Antenna Hungária tévészolgáltatása



|

Fontos változás előtt állnak a 4iG szárnya alá tartozó szolgáltatások.

Hirdetés

Az 1990-ben alapított Freesoft 2014 óta fut 4iG néven, az utóbbi néhány évben pedig jelentős felvásárlásokkal bővítette a portfólióját, melynek révén az Antenna Hungária többségi tulajdonának megszerzése után a DIGI hazai cégcsoportját és a Vodafone Magyarországot is a szárnyai alá terelte.

A Média1.hu beszámolója szerint a vállalat most egy jelentős korszerűsítésre készül, amellyel a Vodafone, a DIGI és az Antenna Hungária televíziós szolgáltatásaiban is új korszak veszi kezdetét.

A cikk alapján a 4iG-hez tartozó cégek a Nagra OpenTV Video és a Nagra Security Services platformokra állnak át, melyek bevezetésében a 3SS, a Sagemcom és az XroadMedia működik közre.

Hirdetés

A Nagra OpenTV előnye, hogy a lineáris tévéműsorok mellett a műsorvisszanéző és egyéb, korszerű digitális szolgáltatásokat is támogatja, az olyan műfajok előtt is kikövezve az utat, mint az SVOD (Subscription Video on Demand), a TVOD (Transactional Video on Demand), valamint a játékok vagy a VR-élmények.

A korszerűsítéssel lehetőség nyílik előfizetéses és tranzakciós-alapú digitális szolgáltatások nyújtására, a Nagra technológiáinak hála pedig a 4iG több hálózattípuson és eszközön is egyetlen tartományvédelmi platformot használhat.

Az átállásról szóló angol nyelvű közleményben Bányai István, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy azért döntöttek a Nagra mellett, mert egy új generációs TV-platformra volt szükségük, amelynek bevezetése kapcsán zökkenőmentes migrációra számítanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.