Hirdetés

Így ünnepli 25. születésnapját a Google



|

Huszonöt évvel ezelőtt kezdődött el az internet megkerülhetetlen szereplőjének menetelése.

Hirdetés

El sem tudjuk már képzelni, milyen lenne úgy netezni, hogy nincs egy kereső, ahol másodpercek alatt választ találhatunk szinte bármilyen kérdésre. Vajon gyűjtőoldalakat látogatnánk, hátha ott lelünk rá az általunk keresett tartalom linkjére? Vagy domain neveket irkálnánk be véletlenszerűen, remélve, hogy ott lyukadunk ki, ahol lenni szeretnénk?

A Google-nek köszönhetően szerencsére nem szorulunk ilyen megkérdőjelezhető hatékonyságú tettekre, és már 25 éve élvezhetjük a keresés kényelmét.

Hirdetés

A cég egy a korábbi logókból alkotott logóval és egy blogposzttal ünnepli a 25. születésnapot. Ebben írtak például arról, hogy a Google képkeresője akkor született meg, amikor 2000-ben az emberek Jennifer Lopez Grammy-átadón viselt, igen merész ruháját akarták volna megnézni, de csak linkeket kaptak - a mérnökök úgy gondolták, ezen változtatni kell.

Az alábbi videóban egy pár mesél, melynek két tagja nem tudta, hogyan kell felvágni egy ananászt, de szerencsére a Google elirányította őket egy weboldalra, ami kifejezetten azért született meg, hogy ezt elmagyarázza. Aztán láthatjuk, hogy ma már mennyi mindent megtudhatunk az ananászokról, az Ananász utcákról, és még dalt is írathatunk a generatív nyelvi eszközök segítségével.

Ha születésnaphoz kapcsolódó kifejezésekre keresünk, állítólag különféle meglepetések várnak minket, de ezzel a felhasználóknak kell kísérletezgetnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.