Hirdetés

Így válhatsz Google-mentessé



|

Mutatunk néhány kiváló alternatívát a Google egyes szolgáltatásaira.

Hirdetés

A Google szolgáltatásai napjainkban a piac legjobbjai közé tartoznak, de persze mindegyikre léteznek alternatívák, legyen szó egy programról vagy éppen szolgáltatásról. A legtöbben számos Google appot használunk alapértelmezettként, ugyanakkor mindenkinek lehetnek okai arra, hogy miért szeretne valami mást. Van aki a magánszférája védelme miatt száműzné a Google-t az életéből, van aki csak valami másra vágyik. Mutatunk néhány remek alternatívát annak, aki Google-mentessé tenné a hétköznapjait. 

Hirdetés

Viszlát Google kereső, helló DuckDuckGo

A DuckDuckGo a biztonságról és a magánszféráról szól, miközben nagyjából olyan keresési élményt ígér, mint a Google. A személyes adatok védelme érdekében a kereső nem követi a felhasználóit, ráadásul a keresési előzmények is privátok maradnak. Az egyik legnépszerűbb alternatíva a Google keresőjére. 

A Gmail helyett ott az Outlook.com

A Gmail régóta a legjobb levelezőrendszernek számít, ugyanakkor van egy másik kiváló alternatíva. Mióta a Microsoft felújította, azóta az Outlook.com is remek megoldása az elektronikus levelezések kezelésére. Tele van funkciókkal, és gyakorlatilag mindent elhoz, amit a Gmail ígér. 

Google Térkép vs HERE WeGo

A Google Térkép igazából az összes piaci szereplőt messze megelőzi: sem a Waze, sem az Apple Maps nincs olyan fejlettségi szinten, hogy a közelébe érjen a Google megoldásának. Aki persze Google-mentesen élne, annak kell egy alternatíva. Az egyik legjobbnak jelenleg a HERE WeGo számít. A térképek pontosak, az élő közlekedési információ pedig rendszeresen frissül. 

A Google Dokumentumok helyett ott az Office Online

Aki nem szeretne a dokumentumok kezelését, szerkesztését segítő szoftverekért fizetni, annak régóta remek megoldás a Google Dokumentumok online programcsomagja. Szerencsére van másik ingyenes alternatíva, közvetlenül a Microsofttól. Az Office Online szintén ingyenes, és bár nem tud annyit, mint a fizetős irodai szoftvercsomag, azért bizonyos tekintetben megelőzi a Microsoft a Google-t. 

A Google Drive mellett jó felhő Dropbox is

Bár a Google Drive alapvetően több tárhelyet ad a Dropboxnál, az utóbbi hosszabb ideje van a piacon, és mostanra bátran elmondható, hogy megbízható, tartós alternatíváról van szó. Ez a cég ráadásul kizárólagosan a felhős tárhelyére koncentrál, és az ingyenes csomagja is vállalható megoldás, ha valaki nem a szintén előnyös OneDrive-ot választaná. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.