Hirdetés

Így változnak az emojik az Android 12-ben



|

Az új dizájnnal a közkedvelt szimbólumok is átalakulnak.

Hirdetés

Nemrég indult el az Android 12 bétatesztje, amiből számos izgalmas részletet tudhattunk meg a rendszerről a slusszkulcsok leváltásától az alternatív áruházakon át egészen a Google Photos idegesítő funkciójának kigyomlálásáig. A Google platformjának következő generációja viszont a dizájn terén is alapos ráncfelvarrást kap, ami nem kerüli el az androidos emojikat sem.

Az Unicode nemzetközi szabványának jelenlegi, 13-as verziója több mint 3000 apró ikont tartalmaz, melyek megjelenését a legtöbb szoftver igyekszik a saját képére formálni. Így aztán az Androidnak is megvannak a "gyári" emojijai, még ha a nagyobb gyártók egyedi felületein ezekkel nem is találkozunk.

Hirdetés

Jelenlegi formájukban pedig biztosan nem is fogunk, az Android 12 bétájában ugyanis máris átrajzoltak néhány száz ikont. A változtatás nem minden esetben radikális, többnyire finom kiigazításokról van szó, hogy az emojik jobban belesimuljanak a Google új, Material You nevű formanyelvébe.

Mindez remekül megfigyelhető ez az emojigraph.org által megosztott összehasonlító táblázaton is, ami a leginkább átrajzolt ikonokat ábrázolja. A szürke sávban az Android 11 emojijai, a zöldben pedig az Android 12-es verziók láthatók.

Akinek arra van ingere, az Emojigraph oldalán akár az összes új emojit is végignézheti, a felsorolás szerint csaknem 400 ikonról van szó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.